«Με τα μάτια της Τερέζας» – Νέα συναρπαστική σειρά στην ΕΡΤ2 ...

«Με τα μάτια της Τερέζας» – Νέα συναρπαστική σειρά στην ΕΡΤ2 27-30.04.2020

ΝΕΑ ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ –  Α΄ ΚΥΚΛΟΣ 

Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

«Με τα μάτια της Τερέζας»
(La otra mirada)

Τα τέσσερα πρώτα επεισόδια της νέας δραματικής σειράς εποχής «Με τα μάτια της Τερέζας» (La otra mirada), έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν -σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση- οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, από τη Δευτέρα 27 Απριλίου έως και την Πέμπτη 30 Απριλίου 2020, στις 21:00.

Δραματική σειρά εποχής, παραγωγής Ισπανίας 2018.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Χοσέπ Σίστερ Ρούμπιο, Χάιμε Βάκα.

Πρωταγωνιστούν: Μακαρένα Γκαρσία, Πατρίσια Λόπεζ, Άνα Βάχενερ, Σεσίλια Φρέιρε, καθώς και οι Μπεγκόνια Βάργκας, Λουσία Ντίεζ, Ελένα Γκαγιάρντο, Αμπρίλ Μοντίγια, Κάρλα Κάμπρα και η Πάουλα ντε λα Νιέτα, νεαρές ηθοποιοί που υποδύονται τις μαθήτριες.

Γενική υπόθεση: Η σειρά αποτελεί φόρο τιμής στον θεσμό της εκπαίδευσης. Μας μεταφέρει στο κλίμα μιας άλλης εποχής, όπου ώριμες και αποφασιστικές γυναίκες βρίσκονται δίπλα σε κοπέλες γεμάτες αυταπάτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα και προκλήσεις πολύ σύγχρονες.

Σεβίλη, 1920. Η Τερέζα, μια γυναίκα σαράντα ετών, φτάνει στη Σεβίλη προσπαθώντας να ξεφύγει από τη μυστηριώδη δολοφονία του Iσπανού πρεσβευτή στη Λισαβόνα, αναζητώτας τη Ρομπέρτα Λούνα, μια μαθήτρια στο κολέγιο θηλέων.

Για να καταφέρει να συγκεντρώσει πληροφορίες σχετικά με την κοπέλα, η Τερέζα αποφασίζει να εμφανιστεί ως καθηγήτρια που ζητεί δουλειά στο Κολέγιο.

Αφού εκπλήσσει τη Μανουέλα, τη διευθύντρια του Κολεγίου, με τις προοδευτικές ιδέες της και τη νεωτεριστική νοοτροπία της, η Τερέζα καταφέρνει να πάρει τη θέση και να γίνει άλλη μία καθηγήτρια.

Βέβαια, δεν θα είναι όλα ρόδινα για την Τερέζα, αφού έρχεται αντιμέτωπη με την αρνητική στάση της συναδέλφου της Λουίζα, που είναι η πιο έμπειρη καθηγήτρια, καθώς και με την απροθυμία κάποιων σπουδαστριών, που ποτέ έως τότε η εκπαίδευσή τους δεν είχε στόχο να τις βοηθήσει να μάθουν να σκέπτονται και να αξιολογούν τον εαυτό τους.

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 27 Απριλίου 2020, στις 21:00

(Α΄ Κύκλος) – Eπεισόδιο 1ο. Σεβίλη 1920. Η Τερέζα μια γυναίκα 40 ετών, φτάνει στη Σεβίλλη, ξεφεύγοντας από τη μυστηριώδη δολοφονία του Ισπανού πρέσβη στη Λισαβόνα και αναζητεί ένα όνομα: Ρομπέρτα Λούνα, μαθήτρια στην Ακαδημία Κυριών της πόλης. Προσπαθώντας να συλλέξει πληροφορίες για τη νεαρή γυναίκα, η Τερέζα αποφασίζει να προσποιηθεί τη δασκάλα και να ζητήσει μια θέση στην Ακαδημία. Παρά την έκπληξη της νέας διευθύντριας Μανουέλας, για τις προοδευτικές της απόψεις, η Τερέζα καταφέρνει να πάρει μια θέση ανάμεσα στο διδακτικό προσωπικό της Ακαδημίας. Όμως, τίποτα δεν θα είναι εύκολο για την Τερέζα, καθώς θα έρθει αντιμέτωπη με την αντίδραση της πιο έμπειρης συναδέλφου της, Λουίζας, αλλά και τις αποδοκιμασίες μερικών μαθητριών της που δεν είναι συνηθισμένες σε μια μόρφωση που τις βοηθά να σκέφτονται και να ενεργούν ανεξάρτητες.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 28 Απριλίου 2020, στις 21:00

(Α΄ Κύκλος) – Eπεισόδιο 2ο. Μία κρίση μεταξύ των διδασκόντων στην Ακαδημία, ωθεί τη Μανουέλα, ως διευθύντρια, να θέσει τον εαυτό της σε ένα είδος δημοψηφίσματος. Η Λουίζα αποφασίζει να διεκδικήσει τη θέση της και γίνεται η κύρια αντίπαλος της Μανουέλας για τη διοίκηση της Ακαδημίας. Μ’ αυτόν τον τρόπο, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί εμπλέκονται σε μια αντιπαράθεση ιδεών, ειδικά επειδή τα κορίτσια θέλουν να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους και να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα.

Στο σπίτι η Λουίζα έχει προβλήματα με το γιο της, Αρκάντιο, που μεταχειρίζεται τη μητέρα του σαν να ήταν σκλάβα. Στο μεταξύ, οι φήμες για την Τερέζα αρχίζουν να εξαπλώνονται σε όλη την Ακαδημία, αφού το πρόσωπό της μοιάζει πολύ με ένα πορτρέτο που δημοσιεύθηκε στις εφημερίδες για να εντοπίσουν τον ύποπτο για τη δολοφονία του πρέσβη στην Πορτογαλία.

 Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 29 Απριλίου 2020, στις 21:00

(Α΄ Κύκλος) – Eπεισόδιο 3ο. Η Άντζελα πηγαίνει σε ένα στούντιο ζωγραφικής μαζί με την οικογένειά της για ένα πορτρέτο. Εκεί γνωρίζει και έρχεται κοντά με την Πάουλα, μια καλλιτέχνιδα που της ξυπνάει συναισθήματα που μέχρι τώρα δεν γνώριζε.

Στο μεταξύ, στο σχολείο, η Άντζελα ετοιμάζει τον Φθινοπωρινό Χορό, όμως, ο φόβος της μήπως δεν εκπληρωθούν οι προσδοκίες της για την Πάουλα, της προκαλούν ιδιαίτερο εκνευρισμό την πιο ακατάλληλη στιγμή.

Η Τερέζα συναντά τον Νίλντο, έναν παλιό γνωστό από τη Λισαβόνα, που φαίνεται ότι θέλει κάτι περισσότερο από τη φιλία της και της προκαλεί αμφιβολίες για το θανατηφόρο συμβάν στην Πορτογαλία.

Η Φλάβια και ο Τομάς ζουν τον έρωτά τους έντονα, χωρίς να ξέρουν ότι σύντομα θα χωρίσουν. Τέλος, η Ρομπέρτα δεν θέλει να πάει στο χορό, κάτι που δεν μπορούν να καταλάβουν οι φίλοι της.

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 30 Απριλίου 2020, στις 21:00

(Α΄ Κύκλος) – Eπεισόδιο 4ο. Ενώ η Άντζελα αντιμετωπίζει τα δικά της προβλήματα, οι δάσκαλοι ανακαλύπτουν ότι οι μαθήτριες έχουν λάβει ταχυδρομικά ένα ερωτικό περιοδικό της εποχής. Το συμβούλιο των καθηγητών αποφασίζει ότι η Λουίζα παραδίδει μαθήματα σεξουαλικής αγωγής στις μαθήτριες, όμως κάνει λάθος. Η Λουίζα δεν έχει άλλη επιλογή από το να δεχτεί τη βοήθεια από το μόνο άτομο που εμπιστεύεται: την Τερέζα.

Από την άλλη μεριά, η Μανουέλα, έχει προβλήματα στο σπίτι: ο άντρας της, ο Μαρτίν, είναι αποφασισμένος να αποκτήσει ένα μωρό, κάτι για το οποίο η διευθύντρια δεν είναι καθόλου σίγουρη.

Η Ρομπέρτα, ενώ λαμβάνει ένα περίεργο γράμμα, έρχεται αντιμέτωπη με τη Ραφίτα.