Ο Αύγουστος Κορτώ και ο Παύλος Σάμιος στο «Art Week» της ΕΡΤ2...

Ο Αύγουστος Κορτώ και ο Παύλος Σάμιος στο «Art Week» της ΕΡΤ2 14.11.2020

ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ

«Art Week»

Με τη Λένα Αρώνη

Για έβδομη συνεχή χρονιά, το «Art Week» παρουσιάζει κάθε εβδομάδα αγαπημένους καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες, αλλά και νεότερους που, με τη δυναμική και τη φρεσκάδα τους, έχουν κερδίσει ήδη μια θέση στη σύγχρονη πολιτιστική επικαιρότητα.

Η Λένα Αρώνη βγαίνει έξω στην πόλη, εκεί όπου χτυπά η καρδιά του πολιτισμού. Συναντά και συνομιλεί με τραγουδιστές, μουσικούς, σκηνοθέτες, λογοτέχνες, ηθοποιούς, εικαστικούς, πίσω από τα φώτα της σκηνής, μέσα στα σπίτια και τα εργαστήριά τους, εκεί όπου γεννιούνται και παίρνουν σάρκα και οστά οι ιδέες τους.

Οι άνθρωποι των Τεχνών μοιράζονται μαζί της σκέψεις και συναισθήματα, αποκαλύπτουν άγνωστες πτυχές της ζωής τους, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουν το αντικείμενό τους και περιγράφουν χαρές και δυσκολίες που συναντούν στην πορεία τους.

Σκοπός του «Art Week» είναι να αναδείξει το προσωπικό στίγμα των σπουδαίων αυτών Ελλήνων καλλιτεχνών, που με το έργο τους έχουν επηρεάσει καθοριστικά τη σκέψη και την καθημερινότητα του κοινού που τους ακολουθεί και να μας συστήσει και τη νεότερη γενιά, με δυνατά ήδη δείγματα γραφής στο καλλιτεχνικό γίγνεσθαι.

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020, στις 20:00
«Αύγουστος Κορτώ – Παύλος Σάμιος»

Το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 20:00 στην ΕΡΤ2, στο πλαίσιο της εκπομπής «Art Week», η Λένα Αρώνη συναντά τον ξεχωριστό συγγραφέα της νεότερης γενιάς Αύγουστο Κορτώ. Μία κουβέντα εκ βαθέων με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του βιβλίου με τίτλο «Η καλύτερη χειρότερη μέρα της ζωής σου», μία συζήτηση για το φως μέσα στην κατάθλιψη, για το ξεκίνημα, την επιτυχία, τη διαφορετικότητα, το ταμπού των ψυχικών ασθενειών.

Στη συνέχεια, ο εικαστικός Παύλος Σάμιος υποδέχεται τη Λένα Αρώνη στην πρόσφατη ατομική του έκθεση «Καφέ Παράδεισος» και μοιράζεται στιγμές από τη σημαντική διαδρομή του από τα χρόνια στο Παρίσι, τους δασκάλους του, τις αγωνίες του, τα όνειρά του.

Παρουσίαση – αρχισυνταξία – επιμέλεια εκπομπής: Λένα Αρώνη.

Σκηνοθεσία: Μανώλης Παπανικήτας.