Ο Δημήτρης Παντερμαλής και ο Χρήστος Χωμενίδης στο «Art Week» της ΕΡΤ2...

Ο Δημήτρης Παντερμαλής και ο Χρήστος Χωμενίδης στο «Art Week» της ΕΡΤ2 20.06.2020

ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ

«Art Week»

Με τη Λένα Αρώνη

H Λένα Αρώνη συνεχίζει για ακόμα μία χρονιά τις συναντήσεις της με καταξιωμένους αλλά και ανερχόμενους καλλιτέχνες από τους χώρους των Γραμμάτων και των Τεχνών: θέατρο, κινηματογράφο, εικαστικά, μουσική, χορό, βιβλίο.

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 20 Ιουνίου 2020, στις 20:00
«Μουσείο της Ακρόπολης, Δημήτρης Παντερμαλής – Χρήστος Χωμενίδης»

Το Σάββατο 20 Ιουνίου 2020 και ώρα 20:00 στην ΕΡΤ2, στο πλαίσιο της εκπομπής «Art Week», η Λένα Αρώνη πηγαίνει στο Μουσείο της Ακρόπολης και γιορτάζει τα 11 χρόνια λειτουργίας του μαζί με τον σπουδαίο διευθυντή του, καθηγητή Αρχαιολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Δημήτρη Παντερμαλή.

Μιλούν για το τεράστιο στοίχημα που δόθηκε στην αρχή για τη δημιουργία του, τον πόλεμο που δέχθηκε, την παιδεία των Ελλήνων, τη σχέση τους με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, τις μέρες του lockdown, την αίσθηση του μουσείου χωρίς κόσμο, καθώς και για τα σχέδιά του για το μέλλον.

Στη συνέχεια, η Λένα Αρώνη συναντά τον χαρισματικό και βραβευμένο συγγραφέα Χρήστο Χωμενίδη, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του μυθιστορήματος με τίτλο «Ο βασιλιάς της». Συζητούν για τον παρεξηγημένο ήρωα Μενέλαο, την Ωραία Ελένη και το πώς γεννήθηκε η ιδέα αυτού του βιβλίου. Ακόμη, η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από τον έρωτα, τις σχέσεις και το ψυχογράφημα του νεοέλληνα. Τέλος, μεταξύ άλλων, ο Χρήστος Χωμενίδης απαντάει και στο ερώτημα αν θα ασχοληθεί με την πολιτική.

Παρουσίαση-αρχισυνταξία: Λένα Αρώνη.

Σκηνοθεσία: Μανώλης Παπανικήτας.

Διεύθυνση παραγωγής: Νίκος Πέτσας.

Έτος παραγωγής: 2020.