«Ο Παράδεισος των Κυριών» – Ο τρίτος κύκλος στην ΕΡΤ2 ...

«Ο Παράδεισος των Κυριών» – Ο τρίτος κύκλος στην ΕΡΤ2 15-19.04.2019

ΝΕΑ ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ  – Γ΄ ΚΥΚΛΟΣ

Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ
«Ο Παράδεισος των Κυριών»
(IL Paradiso Delle Signore)

Τα συναρπαστικά επεισόδια του τρίτου κύκλου της ρομαντικής σειράς «Ο Παράδεισος των Κυριών», παραγωγής Ιταλίας (RAI) 2018, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, από τη Δευτέρα 15 έως και την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019, στις 18:30.

Ρομαντική σειρά, παραγωγής Ιταλίας (RAI) 2018.

Bασισμένη στο μυθιστόρημα του Εμίλ Ζολά «Στην Ευτυχία των Κυριών», η ιστορία διαδραματίζεται όταν γεννιέται η σύγχρονη Ιταλία, τις δεκαετίες του ’50 και του ’60. Είναι η εποχή του οικονομικού θαύματος, υπάρχει δουλειά για όλους και η χώρα είναι γεμάτη ελπίδα για το μέλλον.

O τόπος ονείρων βρίσκεται στην καρδιά του Μιλάνου, και είναι ένα πολυκατάστημα γνωστό σε όλους ως ο «Παράδεισος των Κυριών». Παράδεισος πραγματικός, γεμάτος πολυτελή και καλόγουστα αντικείμενα, ο τόπος της ομορφιάς και της φινέτσας που χαρακτηρίζουν τον ιταλικό λαό.

Στον τρίτο κύκλο του «Παραδείσου» πολλά πρόσωπα αλλάζουν. Δεν πρωταγωνιστούν πια ο Πιέτρο Μόρι και η Τερέζα Ιόριο. Η ιστορία εξελίσσεται τη δεκαετία του 1960, όταν ο Βιτόριο ανοίγει ξανά τον «Παράδεισο» σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά τη δολοφονία του Πιέτρο. Τρεις καινούργιες Αφροδίτες εμφανίζονται και άλλοι νέοι χαρακτήρες κάνουν πιο ενδιαφέρουσα την πλοκή.

Παίζουν: Aλεσάντρο Τερσίνι (Βιτόριο Κόντι), Αλίτσε Τοριάνι (Αντρέινα Μαντέλι), Ρομπέρτο Φαρνέζι (Ουμπέρτο Γκουαρνιέρι), Γκλόρια Ραντουλέσκου (Μάρτα Γκουαρνιέρι), Ενρίκο Έτικερ (Ρικάρντο Γκουαρνιέρι), Τζιόρτζιο Λουπάνο (Λουτσιάνο Κατανέο), Μάρτα Ρικέρντλι (Σίλβια Κατανέο), Αλεσάντρο Φέλα (Φεντερίκο Κατανέο), Φεντερίκα Τζιραρντέλο (Νικολέτα Κατανέο), Αντονέλα Ατίλι (Ανιέζε Αμάτο), Φραντσέσκο Μακαρινέλι ( Λούκα Σπινέλι) και άλλοι.

Γενική υπόθεση τρίτου κύκλου: Βρισκόμαστε στο Μιλάνο, Σεπτέμβριος 1959. Έχουν περάσει σχεδόν τέσσερα χρόνια από τον τραγικό θάνατο του Πιέτρο Μόρι και ο καλύτερος φίλος του, Βιτόριο Κόντι, έχει δώσει όλη του την ψυχή για να συνεχιστεί το όνειρό του: να ανοίξει πάλι ο «Παράδεισος των Κυριών». Για τον Βιτόριο αυτή είναι η ευκαιρία της ζωής του.

Η χρηματοδότηση από την πανίσχυρη οικογένεια των Γκουαρνιέρι κάνει το όνειρο πραγματικότητα. Μόνο που η οικογένεια αυτή δεν έχει φραγμούς και όρια, σ’ αυτά που θέλει και στους τρόπους να τα αποκτήσει.

Η ζωή του Βιτόριο περιπλέκεται ακόμα περισσότερο, όταν η αγαπημένη του Αντρέινα Μαντέλι, για να προστατέψει τη μητέρα της που κατηγορήθηκε για ηθική αυτουργία στη δολοφονία του Μόρι, καταδικάζεται και γίνεται φυγόδικος.

Στο μεταξύ μια νέα κοπέλα, η Μάρτα η μικρή κόρη των Γκουαρνιέρι, ορφανή από μητέρα,  έρχεται στον «Παράδεισο» για να δουλέψει μαζί με τον Βιτόριο: τους ενώνει το κοινό πάθος για τη φωτογραφία, αλλά όχι μόνο. Από την πρώτη τους συνάντηση, μια σπίθα ανάβει ανάμεσά τους. Η οικογένειά της την προορίζει για γάμο συμφέροντος – και ο συμφεροντολόγος Λούκα Σπινέλι την έχει βάλει στο μάτι.

Εκτός όμως από το ερωτικό τρίγωνο Βιτόριο – Αντρέινα – Μάρτα, ο «Παράδεισος» γίνεται το θέατρο και άλλων ιστοριών. Η οικογένεια Κατανέο είναι η μέση ιταλική οικογένεια  που αρχίζει να απολαμβάνει την ευημερία της δεκαετίας του 1960, ενώ τα μέλη της οικογένειας Αμάτο έρχονται από το Νότο για να βρουν δουλειές και να ανέλθουν κοινωνικά.

Παράλληλα, παρακολουθούμε και τις «Αφροδίτες» του πολυκαταστήματος, τις ζωές τους, τους έρωτες, τα όνειρά τους και παίρνουμε γεύση από τη ζωή των γυναικών στο Μιλάνο τη μοναδική αυτή δεκαετία…

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 15 Απριλίου 2019, στις 18:30

Επεισόδιο 41o. Μιλάνο 1959. Ο Βιτόριο Κόντι ετοιμάζεται να ανοίξει τον «Παράδεισο των Κυριών», χάρη στο δάνειο που πήρε από τον τραπεζίτη Ουμπέρτο Γκουαρνιέρι.

Η απρόσμενη συνάντησή του με μία κοπέλα φαίνεται να τον κάνει να ξεχάσει προς στιγμήν την Αντρέινα, που είχε εξαφανιστεί μετά τη δολοφονία του Πιέτρο Μόρι.

Ο Ουμπέρτο διοργανώνει δεξίωση για τα γενέθλια της Μάρτα, της ατίθασης κόρης του, με σκοπό να την κάνει να δεχτεί την πρόταση γάμου του Βαλέριο Νέρβι, στον οποίο αυτός και η κουνιάδα του Αντελαΐντε προσβλέπουν γιατί έχουν συμφέροντα.
Στη δεξίωση, η Αντελαΐντε συστήνει σε όλους τον μυστηριώδη Λούκα Σπινέλι, που μοιάζει να ενδιαφέρεται για την οικογένεια Γκουαρνιέρι.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 16 Απριλίου 2019, στις 18:30

Επεισόδιο 42o. Ο Βαλέριο αποπειράται να βιάσει τη Μάρτα και τη σώζει η έγκαιρη παρέμβαση του Λούκα. Στο μεταξύ, ο Ρικάρντο, ο άσωτος γιος του Ουμπέρτο, βάζει στοίχημα με τους φίλους του να κάνει την κόρη του λογιστή Λουτσιάνο Κατανέο, τη νέα και αθώα Νικολέτα να τον ερωτευτεί. Η Κλέλια, μια γοητευτική και μυστηριώδης γυναίκα, εμφανίζεται στον «Παράδεισο» για τη θέση της υπεύθυνης του καταστήματος. Ο Ουμπέρτο βάζει την Αντελαΐντε να μάθει τι συνέβη ανάμεσα στη Μάρτα και στον Βαλέριο.

Επεισόδιο 43o. Για να μην εμποδίσει τις εργασίες της κατασκευής του πύργου Γκουαρνιέρι, η Αντελαΐντε αποφασίζει να μην αποκαλύψει στον Βαλέριο αυτό που έπαθε η Μάρτα.Η Ανιέζε και η Τίνα Αμάτο φτάνουν στο Μιλάνο από τη Σικελία, με σκοπό τον Σαλβατόρε και τον Αντόνιο.Η Τίνα, κρυφά από τη μητέρα της, συμμετέχει στο διαγωνισμό για να γίνει Αφροδίτη.Ο Βιτόριο ανακαλύπτει ένα ταλέντο της Μάρτα που θα μπορούσε να τον βοηθήσει στο άνοιγμα του «Παραδείσου».

 Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 17 Απριλίου 2019, στις 18:30

Επεισόδιο 44o. Ο Ουμπέρτο καλείται να αποφασίσει αν θα βάλει σε προτεραιότητα τα κέρδη του ή το καλό της κόρης του. Ο Βιτόριο πείθει τη Μάρτα να συνεργαστούν για το άνοιγμα του «Παραδείσου», αλλά ο καθένας τους το οραματίζεται με διαφορετικό καλλιτεχνικά τρόπο, πράγμα που τους φέρνει σε σύγκρουση.

Προχωρούν οι επιλογές για τις Αφροδίτες και η Σίλβια Κατανέο προσπαθεί με κάθε τρόπο να κατατροπώσει τις ανταγωνίστριες της κόρης της, Νικολέτα.

Επεισόδιο 45o. Επιλέγονται οι νέες Αφροδίτες και η Γκαμπριέλα βρίσκεται να πληρώνει ακριβά τον αλτρουισμό που έδειξε για τη Ρομπέρτα.

Η Μάρτα Γκουαρνιέρι, μετά το στολισμό της βιτρίνας, αποφασίζει να παραμείνει στον «Παράδεισο», για να αξιοποιήσει το ταλέντο που ο Βιτόριο τη βοήθησε να ανακαλύψει.

Η Αντελαΐντε μαλώνει με τον κουνιάδο της που χάλασε τη δουλειά με τον Νέρβι, αλλά ο Λούκα Σπινέλι προσφέρει στον Ουμπέρτο Γκουαρνιέρι τη δυνατότητα να συνεχίσει τις εργασίες για τον Πύργο Γκουαρνιέρι.

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 18 Απριλίου 2019, στις 18:30

Επεισόδιο 46o. Ο Βιτόριο ζητά τη βοήθεια της Μάρτα για να αποφύγει τη σύλληψη της Αντρέινα Μαντέλι, αλλά δεν αποκαλύπτει ότι πρόκειται για την αρραβωνιαστικιά του. Ο Λούκα Σπινέλι δείχνει ενδιαφέρον για την Αντελαΐντε και προσπαθεί να την κατακτήσει μ’ ένα δώρο που προκαλεί τη ζήλια του Ουμπέρτο. Και ο Ρικάρντο συνεχίζει να φλερτάρει τη Νικολέτα Κατανέο, προκαλώντας μεγάλο ενθουσιασμό στη Σίλβια που ονειρεύεται για την κόρη της έναν καλό γάμο.

Επεισόδιο 47o. Ο Βιτόριο προσπαθεί να πείσει την Αντρέινα να ξαναγίνει φυγόδικη μέχρι να εκπέσουν οι κατηγορίες εναντίον της και έρχεται αντιμέτωπος με τη Μάρτα, όταν εκείνη μαθαίνει την ταυτότητα της Αντρέινα και τον κατηγορεί ότι την έκανε συνένοχο – να καλύψει μια καταζητούμενη. Η Κλέλια αναγκάζεται να ζητήσει ψεύτικα χαρτιά από έναν κακοποιό για να μπορέσει να κρατήσει τη δουλειά της – της υπεύθυνης καταστήματος στον «Παράδεισο», αλλά το τίμημα που καλείται να πληρώσει φαίνεται να είναι εξαιρετικά υψηλό.

Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 19 Απριλίου 2019, στις 18:30

Επεισόδιο 48o. Η Τίνα δυσκολεύεται όλο και περισσότερο να λέει ψέματα στη μητέρα της για τη δουλειά της στον «Παράδεισο» και στην προσπάθειά της να πάει στη δουλειά, χωρίς να την πάρει είδηση, παίρνει μια απόφαση που την εμπλέκει ακόμα περισσότερο. Ενώ ο Ουμπέρτο Γκουαρνιέρι πιέζει τον Βιτόριο γιατί αποτρέπει την κόρη του Μάρτα από το να δουλεύει στον «Παράδεισο», η κοπέλα παίρνει μια απόφαση που θα μπορούσε να βάλει σε κίνδυνο το πολυκατάστημα.Στο μεταξύ, η Λουντοβίκα, αποφασισμένη να εμποδίσει τον Ρικάρντο να κατακτήσει τη Νικολέτα, κάνει μια άχαρη αποκάλυψη στο νεαρό.

Επεισόδιο 49o. Η Μάρτα ανακαλύπτει ότι ο Βιτόριο της έκλεψε μια ιδέα για να διαφημιστεί ο «Παράδεισος» και έξαλλη, δέχεται να βγει για φαγητό με τον Λούκα Σπινέλι, με τον οποίο φαίνεται να έχει πολλά κοινά. Aπογοητευμένη από την αποκάλυψη της Λουντοβίκα, η Νικολέτα εκτονώνεται με την Κλέλια. Η Σίλβια όμως, δεν φαίνεται να χαίρεται με την Κλέλια που ανακατεύεται στα οικογενειακά τους. Ο Σαλβατόρε και ο Αντόνιο προσπαθούν να πείσουν τη μητέρα τους να αφήσει την Τίνα να δουλέψει στον «Παράδεισο», η Ανιέζε όμως είναι αμετάπειστη. Η Τίνα πρέπει να φύγει από τον «Παράδεισο».