«Snowboarders του κόσμου» – Νέα σειρά ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ2 10...

«Snowboarders του κόσμου» – Νέα σειρά ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ2 10 & 11.10.2020

ΝΕΑ ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
A΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

«Snowboarders του κόσμου»

(Les Riders)

Τα τέσσερα πρώτα επεισόδια της νέας συναρπαστικής σειράς ντοκιμαντέρ «Snowboarders του κόσμου» (Les Riders), παραγωγής Καναδά 2017, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν -σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση- οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Οκτωβρίου 2020, στις 19:00.

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020, στις 19:00
Επεισόδιο 1ο: «Μεταξύ δύο σεζόν, διασκεδάζουμε» 

Στο Κεμπέκ έχουμε από τους καλύτερους σνοουμπόρντερ του κόσμου. Για έναν χρόνο ακολουθήσαμε πέντε απ’ αυτούς: τους Φρανκ Απρίλ, Ζακ Άλερ, Αντό Σαμπερλάν, Κέισι Πάτνοντ και Σεμπαστιάν Τουτάν. Είναι άνθρωποι που έφτασαν το πάθος τους σε άλλο επίπεδο και κάποιοι το έκαναν ακόμα και επάγγελμα.

Αγώνες back-country και αστική χιονοσανίδα ή απλώς διασκέδαση στο βουνό, αυτοί οι τύποι στοχεύουν όλο και πιο ψηλά, όλο και πιο μακριά με κίνδυνο να χαλάσουν τον εξοπλισμό τους ή να φάνε τα μούτρα τους, συχνά σε ακραίες συνθήκες αλλά πάντα εκπροσωπώντας περήφανα τους χορηγούς τους και κυρίως χωρίς να παραλείπουν να πανηγυρίζουν.

Σε μια βιομηχανία όπου ο αντίπαλός σου είναι και κολλητός σου και όπου ταξιδεύεις παντού στον κόσμο. Μια ζωή πότε μες στη χλιδή και πότε το ακριβώς αντίθετο. Θα τους ακολουθήσουμε στην καθημερινότητά τους, για να δούμε τι χρειάζεται για να γίνεις αλλά κυρίως να παραμείνεις επαγγελματίας σνοουμπόρντερ.

Επεισόδιο 2ο: «Το να βρίσκεις χιόνι καλοκαιριάτικα»

Οι επαγγελματίες μας δεν μπορούν να πάρουν άδεια μια ολόκληρη σεζόν, ακόμα κι αν είναι καλοκαίρι και δεν βρίσκεις εύκολα χιόνι. Σ’ αυτό το επεισόδιο βλέπουμε πόσο σημαντική θεωρούν την προπόνηση αυτοί οι άνδρες και πόσο καλά προετοιμασμένοι θέλουν να είναι για τον χειμώνα και τους αγώνες.

Ο Κέισι και ο Ζακ βρίσκονται στο Akamp, το μόνο χιονοδρομικό κέντρο με χιόνι σε όλο τον ανατολικό Καναδά. Είναι πραγματικά μοναδικό να κάνεις σνόουμπορντ σε χιονισμένες πίστες όταν έχει 30 βαθμούς! Ο Φρανκ και ο Σεμπ βρίσκονται στην άλλη άκρη της χώρας, στο Γουίσλερ, στο Camp Of Champions που έχει κύρος και εδώ και 28 χρόνια δίνει στους νέους τη δυνατότητα να κατεβαίνουν με ταχύτητα τις πίστες για μία ή δύο εβδομάδες, καθώς και την ευκαιρία να προπονούνται από τα είδωλά τους.

Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020, στις 19:00
Επεισόδιο 3ο: «Τι είναι ένας επαγγελματίας αναβάτης;» 

Το να είσαι επαγγελματίας αναβάτης το φθινόπωρο, σημαίνει πως πρέπει να κάνεις προπόνηση σε άλλες χώρες, όπου υπάρχει χιόνι, να δεις τους φίλους σου σε πρεμιέρες ταινιών και να λάβεις τα προϊόντα που σου στέλνουν οι χορηγοί σου.

Όμως, επίσης, πρέπει να δεις αν θα ανανεωθούν τα συμβόλαιά σου, αν θα συνεχίσεις να πληρώνεσαι για να κάνεις σνόουμπορντ. Μερικοί έχουν και δεύτερη δουλειά γιατί δεν βγάζουν τα προς το ζην μόνο με το σνόουμπορντ. Αλλά τι ακριβώς είναι ένας επαγγελματίας αναβάτης;

Επεισόδιο 4ο: «Τελευταία προετοιμασία πριν από την επίσημη έναρξη της σεζόν»

Η σεζόν ξεκινά επίσημα τον Δεκέμβριο με τους διαγωνισμούς του Dew Tour και τα τουρνουά του Real Snow, αλλά οι αναβάτες μας δεν κάνουν διακοπές, επειδή πρέπει να είναι σε φόρμα για τον δύσκολο χειμώνα.

Όλοι οι σνόουμπορντερ πόλης ψάχνουν να βρουν νέες τοποθεσίες για τις μανούβρες τους πριν πέσει το πρώτο χιόνι. Υπάρχουν επίσης και τα απόλυτα βραβεία, τα Transworld Riders Poll, τα οποία είναι σαν τα Όσκαρ της βιομηχανίας του σνόουμπορντ.