«Στο βαθύ γαλάζιο» – Το ρομαντικό δράμα του Βιμ Βέντερς στην ΕΡΤ2...

«Στο βαθύ γαλάζιο» – Το ρομαντικό δράμα του Βιμ Βέντερς στην ΕΡΤ2 11.09.2020

ΞΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ
Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ
«Στο βαθύ γαλάζιο»
(Submergence)

Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020, στις 23:00

Ρομαντικό δράμα μυστηρίου, συμπαραγωγής Γερμανίας-Γαλλίας-Ισπανίας-ΗΠΑ 2017.

Σκηνοθεσία: Βιμ Βέντερς.

Σενάριο: Έριν Ντίγκναμ (βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Τζόναθαν Μ. Λέντγκαρντ).

Παίζουν: Αλίσια Βικάντερ, Τζέιμς ΜακΑβόι, Αλεξάντερ Σίντιγκ, Ρεντά Κατέμπ, Σέλιν Τζόουνς, Γιάνικ Σούμαν.

Διάρκεια: 112΄

Υπόθεση: Η Ντανιέλ Φλάντερς και ο Τζέιμς Μορ είναι δύο άνθρωποι που συναντιούνται τυχαία σ’ ένα απομονωμένο και ειδυλλιακό ξενοδοχείο στη Νορμανδία. Και οι δύο προετοιμάζονται για μια επικίνδυνη αποστολή, που έχουν αναλάβει.

Ερωτεύονται, σχεδόν παρά τη θέλησή τους, αλλά σύντομα αναγνωρίζουν ο ένας στον άλλο εκείνη τη μία και μοναδική αγάπη στη ζωή τους, εκείνη που θα τους σημαδέψει για πάντα.

Όταν έρχεται η ώρα να αφήσουν το ειδύλλιό τους στη μέση για να προχωρήσουν στις αποστολές που έχουν αναλάβει, διαπιστώνουμε ότι ο Τζέιμς είναι πράκτορας που δουλεύει για τις μυστικές υπηρεσίες της Μεγάλης Βρετανίας. Στόχος του είναι να πάει στη Σομαλία υποδυόμενος έναν μηχανικό, προκειμένου να εντοπίσει και να εξαρθρώσει μια ομάδα τζιχαντιστών, πριν μέλη της χτυπήσουν την Ευρώπη με βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας.

Η Ντανιέλ, από την άλλη, είναι μαθηματικός-βιολόγος, που εργάζεται σε μια αποστολή καταδύσεων βαθέων υδάτων, στο πλαίσιο μιας έρευνας που αναζητεί την προέλευση της ζωής στον πλανήτη μας.

Η αποστολή του Τζέιμς δεν πάει καλά. Πιάνεται όμηρος από τους τζιχαντιστές και δεν έχει τρόπο να επικοινωνήσει με την Ντανιέλ. Κι εκείνη, όμως, πρέπει να κατέβει στον πυθμένα του ωκεανού με το κίτρινο υποβρύχιό της, χωρίς καν να ξέρει αν ο Τζέιμς είναι ακόμα ζωντανός…