«Ταξίδι στην Αλαμπάμα» με τους Ρόμπερτ Ρέντφορντ και Νικ Νόλτε στην ΕΡΤ2...

«Ταξίδι στην Αλαμπάμα» με τους Ρόμπερτ Ρέντφορντ και Νικ Νόλτε στην ΕΡΤ2 01.10.2020

ΞΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ
Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ
«Ταξίδι στην Αλαμπάμα»
(A Walk in the Woods)

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 1η Οκτωβρίου 2020, στις 22:00

Βιογραφική δραματική κομεντί, παραγωγής ΗΠΑ 2015.

Σκηνοθεσία: Κεν Κουάπις

Σενάριο: Μάικλ Αρντ, Μπιλ Χόλντερμαν (βασισμένο στο ομότιτλο αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα του ταξιδιωτικού συγγραφέα Μπιλ Μπράισον)

Παίζουν: Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Νικ Νόλτε, Έμα Τόμσον, Μέρι Στίνμπεργκεν, Νικ Όφερμαν, Κρίστεν Σκαλ, Κιθ Χάρις

Διάρκεια: 104΄

Υπόθεση: Ο Μπιλ Μπράισον είναι ένας αναγνωρισμένος ταξιδιωτικός συγγραφέας που όταν βγαίνει στη σύνταξη, επιδιώκοντας μια τελευταία πρόκληση και, ταυτόχρονα, τη δημιουργική μοναξιά, αποφασίζει να διασχίσει περπατώντας το κοπιαστικό και επικίνδυνο μονοπάτι των Απαλαχίων Ορέων, μήκους 2.200 μιλίων.

Μια ορειβατική διαδρομή σε μία από τις πιο άγριες και παρθένες ομορφιές της Αμερικής, που εκτείνεται από την Τζόρτζια μέχρι το Μέιν. Η γαλήνη που τόσο ποθεί να βρει εκεί όμως, δεν θα έρθει ποτέ όταν συμφωνεί, κατ΄ απαίτηση της συζύγου του που ανησυχεί, να τον συνοδεύσει ο παλιός του φίλος Στίβεν Κατζ.
Ο Κατζ πέρασε όλη του τη ζωή να ξεγελά τον νόμο με τη γοητεία του και χρησιμοποιεί την περιπέτεια αυτή για να μην πληρώσει τα αμέτρητα χρέη του. Το πρόβλημα είναι, ότι οι δυο τους έχουν πολύ διαφορετική άποψη για την έννοια «περιπέτεια».
Ένα κινηματογραφικό οδοιπορικό που συνδυάζει χιούμορ, συγκίνηση και δύο απολαυστικές πρωταγωνιστικές παρουσίες (του Ρόμπερτ Ρέντφορντ και του Νικ Νόλτε), που δίνουν στην ταινία όχι μόνο προσδοκίες αλλά και προστιθέμενη αξία.

Η ταινία βασίζεται στο ομότιτλο αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα του ταξιδιωτικού συγγραφέα Μπιλ Μπράισον.