Το «Ρεμπέτικο» του Κώστα Φέρρη στην ΕΡΤ2 | Πέμπτη 22.09.2022

Το «Ρεμπέτικο» του Κώστα Φέρρη στην ΕΡΤ2 | Πέμπτη 22.09.2022

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ  
Το «Ρεμπέτικο» του Κώστα Φέρρη στην ΕΡΤ2
Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022, ώρα 22:00

Μια εμβληματική ταινία του ελληνικού κινηματογράφου, το «Ρεμπέτικο» του Κώστα Φέρρη, θα μεταδώσει η ΕΡΤ2, την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022, στις 22:00.

Το «Ρεμπέτικο», που ψηφίστηκε το 2000 ως η δημοφιλέστερη ελληνική ταινία στο Internet Movie Database, έχει συμμετάσχει σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ Κινηματογράφου και έχει αποσπάσει σημαντικά βραβεία.

Πρόκειται για ένα ταξίδι με αφετηρία την προσφυγική Ελλάδα της Μικρασιατικής Καταστροφής και του Μεσοπολέμου, που φτάνει έως τη ναζιστική Κατοχή, τον Εμφύλιο και την Απελευθέρωση. Έχοντας ως εφόδιο τη μουσική του Σταύρου Ξαρχάκου και την ποίηση του Νίκου Γκάτσου, μέσα από τα βιώματα μιας ομάδας ξεριζωμένων μουσικών, αλλά και τις πολιτικές αναταράξεις που συγκλόνισαν τη νεότερη Ελλάδα, η ταινία πραγματεύεται τη ρεμπέτικη μνήμη ως δομικό στοιχείο της σύγχρονης πολιτιστικής κληρονομιάς.

Κοινωνικό, μουσικό δράμα, παραγωγής 1983.
Σκηνοθεσία: Κώστας Φέρρης
Σενάριο: Κώστας Φέρρης, Σωτηρία Λεονάρδου
Φωτογραφία: Τάκης Ζερβουλάκος
Μουσική: Σταύρος Ξαρχάκος
Στίχοι: Νίκος Γκάτσος
Σκηνογραφία: Μανώλης Μαριδάκης
Κοστούμια: Μαίρη Μανιάτη
Παραγωγός: Κώστας Φέρρης
Παίζουν: Σωτηρία Λεονάρδου, Νίκος Καλογερόπουλος, Μιχάλης Μανιάτης, Θέμις Μπαζάκα, Νίκος Δημητράτος, Γιώργος Ζορμπάς, Βίκυ Βανίτα, Κωνσταντίνος Τζούμας, Σπύρος Μαβίδης, Λίνα Μπαμπατσιά, Δανάη Φέρρη, Ειρήνη Λυμπεροπούλου, Πόπη Κατσαμπάνη και ο Σταύρος Ξαρχάκος στον ρόλο του πιανίστα
Διάρκεια: 110΄

Υπόθεση: Η ζωή μιας τραγουδίστριας του ρεμπέτικου από τη γέννησή της στη Σμύρνη το 1917 μέχρι τον θάνατό της στην Αθήνα του 1956.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας.