«Το σκέιτμπορντ στον κόσμο» – Νέα εκπληκτική σειρά ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ2 ...

«Το σκέιτμπορντ στον κόσμο» – Νέα εκπληκτική σειρά ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ2 | 27.09 – 01.10.2021

ΝΕΑ ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
A΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

 «Το σκέιτμπορντ στον κόσμο»

(Skate the World / Skate le Monde)

Ημερομηνία μετάδοσης: Από τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021
έως και την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου 2021, στις 16:00

Τα πέντε πρώτα επεισόδια της νέας εκπληκτικής σειράς ντοκιμαντέρ «Το σκέιτμπορντ στον κόσμο» (Skate the World / Skate le Monde), θα παρακολουθήσουν -σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση- οι τηλεθεατές στην ΕΡΤ2, από τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου 2021, στις 16:00.

Σειρά ντοκιμαντέρ 13 επεισοδίων, παραγωγής Καναδά 2020.

Σ’ αυτή την εξαιρετική σειρά ντοκιμαντέρ, ο Καναδός χιουμορίστας και κωμικός Ματιέ Σιρ (Mathieu Cyr) ανακαλύπτει διάφορες χώρες μέσα από τα μάτια της κοινότητας των οπαδών του σκέιτμπορντ.

Συναντά τους skateboarders που έχουν διαμορφώσει την παγκόσμια σκηνή και επισκέπτεται νέα μέρη που σηματοδοτούν την κουλτούρα του skateboarding.

Στη Βαρκελώνη, την Ιερουσαλήμ, την Καζαμπλάνκα, την Αβάνα, τη Βαρσοβία και στο Μόντρεαλ, ταξιδεύει σε σοκάκια και μεγάλες λεωφόρους, εστιάζοντας το ενδιαφέρον σε εναλλακτικά οράματα του skateboard, αλλά και στις Τέχνες, την Ιστορία και την Αρχιτεκτονική.

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021, στις 16:00
Eπεισόδιο 1ο: «Ιαπωνία»
(Japan / Japon)

Ο Καναδός χιουμορίστας και κωμικός Ματιέ Σιρ, μεταβαίνει στην Ιαπωνία, στη χώρα όπου το άθλημα του σκέιτμπορντ έκανε το ντεμπούτο του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.
Κάθε πλευρά της καθημερινής ζωής των Ιαπώνων διέπεται από αρκετά αυστηρούς κανονισμούς. Το σκέιτ θεωρείται τόσο ενοχλητικό και θορυβώδες, που εξακολουθεί να είναι περιθωριακό άθλημα.
Κατά τη διάρκεια των συναντήσεών του, μεταξύ Τόκιο και Οσάκα, θα ανακαλύψει μία φιλόξενη και κυρίως πολύ δημιουργική σκηνή του σκέιτ, η οποία κατάφερε να δημιουργήσει το δικό της στιλ.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021, στις 16:00
Eπεισόδιο 2ο: «Γαλλία»
(France)

Ο Καναδός χιουμορίστας και κωμικός Ματιέ Σιρ, μεταβαίνει στη Γαλλία για να εξερευνήσει τη σκηνή του γαλλικού σκέιτμπορντ. Στην αναζήτησή του, θα ανακαλύψει μία αστικοποίηση που προσφέρεται για διάφορους τύπους σανίδας, αλλά και μία σκηνή του σκέιτ που συνδέεται στενά με τον χώρο της εικαστικής τέχνης και η οποία είναι αλληλεξαρτώμενη με την αυτοέκφραση.
Θα ταξιδέψει από το Παρίσι μέχρι το Μπιαρίτζ, μέσω του Μπορντό, και θα συναντήσει μία κοινότητα Λόνγμπορντ (Longboard), η οποία αποτελεί πηγή έμπνευσης.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021, στις 16:00
Eπεισόδιο 3ο: «Πολωνία»
(Poland / Pologne)

Ο Καναδός χιουμορίστας και κωμικός Ματιέ Σιρ μεταβαίνει στην Πολωνία και πιο συγκεκριμένα στην πρωτεύουσά της, τη Βαρσοβία, για να εξερευνήσει τη σκηνή του πολωνικού σκέιτμπορντ. Αν και η σανίδα του σκέιτ εισήχθη εδώ στις αρχές της δεκαετίας του 1980, η χώρα παραμένει αρκετά συντηρητική και οι νοοτροπίες είναι διστακτικές όσον αφορά σ’ αυτό το άθλημα. Στην αναζήτησή του, θα ανακαλύψει την τοπική σκηνή του σκέιτ «Do it yourself» («Κάν’ το μόνος σου»), η οποία αναπτύσσεται και εξακολουθεί να υπάρχει χάρη στην αλληλεγγύη της κλειστής κοινότητάς της.

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021, στις 16:00
Eπεισόδιο 4ο: «Γερμανία»
(Germany / Allemagne)

Οι απαρχές του σκέιτμπορντ στη Γερμανία ανάγονται στη δεκαετία του 1970. Σήμερα, το σκέιτμπορντ έχει γίνει αδιαμφισβήτητα δημοφιλές άθλημα. Στη διεθνή σκηνή του σκέιτ, η χώρα αποτελεί αναγκαίο προορισμό.
Μέσα από τις συναντήσεις του, ο Ματιέ Σιρ θ’ ανακαλύψει την ποικιλία του σκέιτ στη Γερμανία. Είτε βρίσκεται στο Βερολίνο, στη Βαυαρία ή ακόμη στο Μίνστερ, κάθε σκέιτερ έχει τη δική του οπτική και τον δικό του τρόπο να κάνει σκέιτ, καθιστώντας τη γερμανική σκηνή μοναδική.

Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 1η Οκτωβρίου 2021, στις 16:00
Eπεισόδιο 5ο: «Καναδάς (Μόντρεαλ)»
[Canada (Montreal)]

Ο Ματιέ Σιρ ξεκινά να ανακαλύψει τη σκηνή του σκέιτ στη μητρόπολη του Κεμπέκ: το Μόντρεαλ. Σε όλη την πόλη, συναντά ντόπιους σκέιτερ που έχουν συμβάλει σημαντικά με την ενεργό συμμετοχή τους, στην εξέλιξη και την ανάπτυξη του αθλήματος. Τα τελευταία χρόνια, η σκηνή του σκέιτ γνωρίζει απίστευτη άνθηση. Όπως και άλλες μεγάλες πόλεις, το Μόντρεαλ αποτελεί σήμερα προορισμό για σκέιτμπορντ, παντού στον κόσμο.