ΕΡΤ2: Αφιέρωμα στη μνήμη της Γιώτας Γιάννα – Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ...

ΕΡΤ2: Αφιέρωμα στη μνήμη της Γιώτας Γιάννα – Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ «Άμεση Δράση, παρακαλώ!» | Σάββατο 08.07.2023

ΕΡΤ2

Αφιέρωμα στη μνήμη της Γιώτας Γιάννα
Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ
«Άμεση Δράση, παρακαλώ!»
Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 8 Ιουλίου 2023, στις 22:00

Το Σάββατο 8 Ιουλίου 2023, στις 22:00,  θα μεταδοθεί σε επανάληψη  η εκπομπή  «Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ: Άμεση Δράση, παρακαλώ!» ως αφιέρωμα στη μνήμη της Γιώτας Γιάνναο αφιέρωμα της εκπομπής στον Γιάννη Πουλόπουλο αναβάλλεται).

«H αυλή των χρωμάτων», με την Αθηνά Καμπάκογλου και τον Χρήστο Νικολόπουλο, που μεταδίδεται το Σάββατο 8 Ιουλίου 2023, στις 10 το βράδυ, από την ΕΡΤ2, γεμίζει το βιβλίο αστυνομικών συμβάντων με νότες και δημιουργεί μία εκπομπή με τα πιο ανατρεπτικά αλλά και «διδακτικά» τραγούδια του ελληνικού πενταγράμμου.

Όσο θα υπάρχουν παράνομοι τόσο θα υπάρχουν και τραγούδια, τα οποία αφηγούνται τα «κατορθώματά» τους ή θα θρηνούν τα πάθη τους.
Πρόκειται για τραγούδια που έχει αγαπήσει ο λαός και έχει «μισήσει» το σύστημα της κάθε εποχής.
Χαρτοπαιξίες, παραβάσεις και παραπτώματα, αστυνομία, προσαγωγές, ανακρίσεις, αλλά και μοιραίοι έρωτες, είναι τα θέματα των τραγουδιών τα οποία εξιστορούν την παράνομη, αλλά και τόσο πονεμένη πλευρά του ανθρώπινου βίου.

Αυτά τα θέματα τα γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ο κορυφαίος αστυνομικός συντάκτης Πάνος Σόμπολος, ο οποίος σταχυολογεί τις καλύτερες ιστορίες του «Δελτίου αδικημάτων και συμβάντων» από το κέντρο της Άμεσης Δράσης και αναδεικνύει αστεία και παράξενα συμβάντα, τα οποία δημοσιεύτηκαν σε ειδικές χιουμοριστικές στήλες στις εφημερίδες και στα περιοδικά της εποχής.
Αυτό είναι το ευρηματικό θέμα του έκτου κατά σειρά βιβλίου του Πάνου Σόμπολου, που έχει τίτλο «Άμεση Δράση, παρακαλώ! Περίεργα, ευτράπελα και διδακτικά από το “Δελτίο αδικημάτων και συμβάντων” 1970-2010».

Καλεσμένοι στη φιλόξενη «Αυλή» μας, ο έμπειρος αστυνομικός συντάκτης Πέτρος Καρσιώτης και ο δικαστικός συντάκτης Πέτρος Κουσουλός.

Η δημοσιογράφος Αθηνά Καμπάκογλου και ο σπουδαίος συνθέτης Χρήστος Νικολόπουλος, αναζήτησαν τα σημαντικότερα τραγούδια με τους στίχους γεμάτους μόρτες, νταήδες, παλικαράδες και απατημένους και τα παρουσιάζουν με τη βοήθεια των εξαιρετικών τραγουδιστών.

«Το πιτσιρικάκι», «Ξυπνώ και βλέπω σίδερα», «Ο Σαρκαφλιάς», «Παράνομος δεσμός», «Με σκότωσε γιατί την αγαπούσα», είναι μερικά μόνο από τα τραγούδια που θα ερμηνεύσουν η Γιώτα Γιάννα, η Κατερίνα Τσιρίδου, ο Θέμης Ανδρεάδης και ο Δημήτρης Σταρόβας.

Ενορχηστρώσεις και διεύθυνση ορχήστρας: Νίκος Στρατηγός

Παίζουν οι μουσικοί: Νίκος Στρατηγός (πιάνο), Δημήτρης Ρέππας (μπουζούκι), Γιάννης Σταματογιάννης (μπουζούκι), Τάσος Κάντας (ακορντεόν), Μανώλης Κόττορος (βιολί), Άρης Ζέρβας (τσέλο), Κώστας Σέγγης (πλήκτρα), Γρηγόρης Συντρίδης (τύμπανα), Πόλυς Πελέλης (μπάσο), Βαγγέλης Κονταράτος (κιθάρα), Νατάσα Παυλάτου (κρουστά).

Δείτε ένα από τα τραγούδια που ερμηνεύει η Γιώτα Γιάννα στην εκπομπή:

«Αν είναι η αγάπη έγκλημα» (Στίχοι: Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου. Μουσική: Απόστολος Καλδάρας. Πρώτη ερμηνεία: Στέλιος Καζαντζίδης, 1969).
Τραγουδά η Γιώτα Γιάννα.
Δείτε το βίντεο εδώ.

Παρουσίαση: Χρήστος Νικολόπουλος – Αθηνά Καμπάκογλου
Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης
Αρχισυνταξία: Αθηνά Καμπάκογλου – Νίκος Τιλκερίδης
Διεύθυνση παραγωγής: Θοδωρής Χατζηπαναγιώτης – Νίνα Ντόβα
Εξωτερικός παραγωγός: Φάνης Συναδινός
Σχεδιασμός ήχου: Νικήτας Κονταράτος
Ηχογράφηση – Μίξη Ήχου – Master: Βασίλης Νικολόπουλος
Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Λαζαρίδης
Μοντάζ: Ντίνος Τσιρόπουλος
Έρευνα αρχείου – οπτικού υλικού: Κώστας Λύγδας
Υπεύθυνη καλεσμένων: Δήμητρα Δάρδα
Υπεύθυνη επικοινωνίας: Σοφία Καλαντζή
Βοηθός σκηνοθέτη: Σορέττα Καψωμένου
Φωτογραφίες: Μάχη Παπαγεωργίου