ΕΡΤ2: Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ «Αφιέρωμα στη Ζωζώ Σαπουντζάκη» – Δείτε έξι...

ΕΡΤ2: Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ «Αφιέρωμα στη Ζωζώ Σαπουντζάκη» – Δείτε έξι υπέροχα βίντεο | Σάββατο 04.02.2023

ΕΡΤ2

Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ
Με τον Χρήστο Νικολόπουλο και την Αθηνά Καμπάκογλου
«Αφιέρωμα στη Ζωζώ Σαπουντζάκη»
Δείτε έξι υπέροχα βίντεο
Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023, στις 22:00

Ένα μοναδικό αφιέρωμα στη «βασίλισσα» του μουσικού θεάτρου, Ζωζώ Σαπουντζάκη, παρουσιάζει «Η αυλή των χρωμάτων», με την Αθηνά Καμπάκογλου και τον Χρήστο Νικολόπουλο, το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023, στις 10 το βράδυ, στην ΕΡΤ2.

«Κάντε πέρα να περάσω κάντε πέρα να διαβώ / Μην τα κάνω όλα λίμπα μην τα κάνω ρημαδιό… / Είμαι κορίτσι ζόρικο σκληρό και αιμοβόρικο / Μα σαν πέσω στην αγάπη ξέρω πώς να ξηγηθώ / Σούζα όμως τον εθέλω τον λεβέντη που αγαπώ…»

Κι όμως, η γυναίκα που έχει συνδέσει το όνομά της μ’ αυτό το τραγούδι έχει δηλώσει: «Είμαι και δειλό άτομο. Μόνο στη σκηνή δεν καταλαβαίνω τίποτε, εκεί δεν με πιάνεις».

Μόνο μία γυναίκα μπορεί να είναι άπιαστη στη σκηνή και όταν σβήνουν οι προβολείς να επιστρέφει στο σπίτι με τη συνοδεία της μητέρας της. Να τη θεωρούν «βασίλισσα» και «μοιραία» κι εκείνη να έχει μία απίστευτα σεμνή προσωπική ζωή. Η Ζωζώ Σαπουντζάκη!

Η «βασίλισσα» του μουσικού θεάτρου, ένας ζωντανός θρύλος, που συνεχίζει την καριέρα της αφήνοντας τους πάντες άφωνους, με τη φωνή και την παρουσία της, με την απίστευτη ενέργεια που σκορπά στον χώρο.

Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023, η δημοσιογράφος Αθηνά Καμπάκογλου και ο σπουδαίος συνθέτης Χρήστος Νικολόπουλος έχουν τη χαρά να φιλοξενούν στην «Αυλή των χρωμάτων» την απαστράπτουσα και συνάμα τόσο απλή και γλυκιά Ζωζώ Σαπουντζάκη.

Έχοντας επιλέξει τα τραγούδια με τα οποία η Ζωζώ έχει γράψει ιστορία στο σανίδι του μουσικού θεάτρου και στις ταινίες του παλιού κινηματογράφου, δημιουργούν μια ανεπανάληπτη εκπομπή, γεμάτη υπέροχα τραγούδια και γλυκιά νοσταλγία.

Οι ιστορίες που αφηγείται η Ζωζώ, οι αναμνήσεις και τα περιστατικά από την πολύχρονη καριέρα της, κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον και εκπλήσσουν ευχάριστα για τα όσα αποκαλύπτονται.

Άλλωστε, όταν η Ζωζώ Σαπουντζάκη αναφέρεται στη Ζωζώ Νταλμάς, στον Σουγιούλ, στον Μουζάκη, στον Κατσαρό, στον Πλέσσα, στην Αλίκη, οι αφηγήσεις μπορεί να διαρκούν ώρες και πάλι να μην είναι αρκετές.

«Μάρτυρες», αυτών των συναντήσεων, είναι μερικά από τα ομορφότερα φορέματα που έχει φορέσει και γοητεύσει, τα οποία έφερε στο πλατό της εκπομπής, ανακαλώντας τις συγκεκριμένες εμφανίσεις της.

Ο ιστορικός ερευνητής της εκπομπής, Κώστας Μπαλαχούτης, με τις έγκυρες πληροφορίες και την έρευνά του, επιβεβαιώνει τα γεγονότα της εποχής και προσθέτει στοιχεία άγνωστα μέχρι σήμερα στο ευρύ κοινό.

Τη Ζωζώ Σαπουντζάκη «συντροφεύουν» στο πλατό οι αγαπημένοι φίλοι και συνεργάτες της, Σοφία Σπυράτου και Ιάσονας Τριανταφυλλίδης, ενώ τραγουδούν μαζί της η Πένυ Μπαλτατζή, η Ελεάννα Παπαϊωάννου και η Χριστίνα Ράλλη.

Ενορχηστρώσεις και διεύθυνση ορχήστρας: Νίκος Στρατηγός

Παίζουν οι μουσικοί: Νίκος Στρατηγός (πιάνο), Δημήτρης Ρέππας (μπουζούκι), Γιάννης Σταματογιάννης (μπουζούκι), Τάσος Κάντας (ακορντεόν), Μανώλης Κόττορος (βιολί), Άρης Ζέρβας (τσέλο), Κώστας Σέγγης (πλήκτρα), Γρηγόρης Συντρίδης (τύμπανα), Πόλυς Πελέλης (μπάσο), Βαγγέλης Κονταράτος (κιθάρα), Νατάσα Παυλάτου (κρουστά).

Δείτε έξι υπέροχα video:

«Είμαι κορίτσι ζόρικο» (Στίχοι: Άκος Δασκαλόπουλος. Μουσική: Μίμης Πλέσσας. Πρώτη ερμηνεία: Ζωζώ Σαπουντζάκη, 1968).
Τραγουδά η Ζωζώ Σαπουντζάκη.
Δείτε το βίντεο εδώ.

«Παναγιά μου ένα παιδί» (Στίχοι: Γιώργος Γιαννακόπουλος. Μουσική: Γιώργος Μουζάκης. Πρώτη ερμηνεία: Ζωζώ Σαπουντζάκη, Τρίο Μπελκάντο, 1955).
Τραγουδά η Πένυ Μπαλτατζή.
Δείτε το βίντεο εδώ.

«Ο μήνας έχει εννιά» (Στίχοι: Γιώργος Τζαβέλλας. Μουσική: Μιχάλης Σουγιούλ. Πρώτη ερμηνεία: Νίκος Γούναρης, Τρίο Κιτάρα 1952).
Τραγουδά η Χριστίνα Ράλλη.
Δείτε το βίντεο εδώ.

«Θεσσαλονίκη» (Στίχοι: Ηλίας Ηλιόπουλος. Μουσική: Γιώργος Ζαμπέτας. Πρώτη ερμηνεία: Δημήτρης Μητροπάνος, 1967).
Τραγουδά η Ελέαννα Παπαϊωάννου.
Δείτε το βίντεο εδώ.

«Μάλιστα κύριε» (Στίχοι: Αλέκος Καγιάντας. Μουσική: Γιώργος Ζαμπέτας. Πρώτη ερμηνεία: Γιώργος Ζαμπέτας, 1973).
Τραγουδά η Ζωζώ Σαπουντζάκη.
Δείτε το βίντεο εδώ.

Βίντεο Κώστα Μπαλαχούτη
Ο ιστορικός ερευνητής της εκπομπής, Κώστας Μπαλαχούτης, με τις έγκυρες πληροφορίες και την έρευνά του, επιβεβαιώνει τα γεγονότα της εποχής και προσθέτει στοιχεία άγνωστα μέχρι σήμερα στο ευρύ κοινό.
Δείτε το βίντεο εδώ.

Παρουσίαση: Χρήστος Νικολόπουλος – Αθηνά Καμπάκογλου
Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης
Αρχισυνταξία: Αθηνά Καμπάκογλου – Νίκος Τιλκερίδης
Διεύθυνση παραγωγής: Θοδωρής Χατζηπαναγιώτης – Νίνα Ντόβα
Εξωτερικός παραγωγός: Φάνης Συναδινός
Σχεδιασμός ήχου: Νικήτας Κονταράτος
Ηχογράφηση – Μίξη Ήχου – Master: Βασίλης Νικολόπουλος
Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Λαζαρίδης
Μοντάζ: Ντίνος Τσιρόπουλος
Έρευνα αρχείου – οπτικού υλικού: Κώστας Λύγδας
Υπεύθυνη καλεσμένων: Δήμητρα Δάρδα
Υπεύθυνη επικοινωνίας: Σοφία Καλαντζή
Βοηθός σκηνοθέτη: Σορέττα Καψωμένου
Φωτογραφίες: Μάχη Παπαγεωργίου


Δείτε το τρέιλερ της εκπομπής