ΕΡΤ2: Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ «Άμεση Δράση, παρακαλώ!» – Αφιέρωμα στον Πάνο...

ΕΡΤ2: Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ «Άμεση Δράση, παρακαλώ!» – Αφιέρωμα στον Πάνο Σόμπολο – Δείτε έξι υπέροχα βίντεο | Σάββατο 11.02.2023

ΕΡΤ2

Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ
Με τον Χρήστο Νικολόπουλο και την Αθηνά Καμπάκογλου
«Άμεση Δράση, παρακαλώ!»
Αφιέρωμα στον Πάνο Σόμπολο
Δείτε έξι υπέροχα βίντεο
Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023, στις 22:00

Στον «πρύτανη» του αστυνομικού ρεπορτάζ, τον Πάνο Σόμπολο, είναι αφιερωμένη «Η αυλή των χρωμάτων», με την Αθηνά Καμπάκογλου και τον Χρήστο Νικολόπουλο, το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023, στις 10 το βράδυ, στην ΕΡΤ2.

Όσο θα υπάρχουν παράνομοι τόσο θα υπάρχουν και τραγούδια, τα οποία αφηγούνται τα «κατορθώματά» τους ή θα θρηνούν τα πάθη τους.
Πρόκειται για τραγούδια που έχει αγαπήσει ο λαός και έχει «μισήσει» το σύστημα της κάθε εποχής.
Χαρτοπαιξίες, παραβάσεις και παραπτώματα, αστυνομία, προσαγωγές, ανακρίσεις, αλλά και μοιραίοι έρωτες, είναι τα θέματα των τραγουδιών τα οποία εξιστορούν την παράνομη, αλλά και τόσο πονεμένη πλευρά του ανθρώπινου βίου.

Αυτά τα θέματα τα γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ο κορυφαίος αστυνομικός συντάκτης Πάνος Σόμπολος, ο οποίος σταχυολογεί τις καλύτερες ιστορίες του «Δελτίου αδικημάτων και συμβάντων» από το κέντρο της Άμεσης Δράσης και αναδεικνύει αστεία και παράξενα συμβάντα, τα οποία δημοσιεύτηκαν σε ειδικές χιουμοριστικές στήλες στις εφημερίδες και στα περιοδικά της εποχής.
Αυτό είναι το ευρηματικό θέμα του έκτου κατά σειρά βιβλίου του Πάνου Σόμπολου, που έχει τίτλο «Άμεση Δράση, παρακαλώ! Περίεργα, ευτράπελα και διδακτικά από το “Δελτίο αδικημάτων και συμβάντων” 1970-2010».

Καλεσμένοι στη φιλόξενη «Αυλή» μας, ο έμπειρος αστυνομικός συντάκτης Πέτρος Καρσιώτης και ο δικαστικός συντάκτης Πέτρος Κουσουλός.

Η δημοσιογράφος Αθηνά Καμπάκογλου και ο σπουδαίος συνθέτης Χρήστος Νικολόπουλος, αναζήτησαν τα σημαντικότερα τραγούδια με τους στίχους γεμάτους μόρτες, νταήδες, παλικαράδες και απατημένους και τα παρουσιάζουν με τη βοήθεια των εξαιρετικών τραγουδιστών.

«Το πιτσιρικάκι», «Ξυπνώ και βλέπω σίδερα», «Ο Σαρκαφλιάς», «Παράνομος δεσμός», «Με σκότωσε γιατί την αγαπούσα», είναι μερικά μόνο από τα τραγούδια που θα ερμηνεύσουν η Γιώτα Γιάννα, η Κατερίνα Τσιρίδου, ο Θέμης Ανδρεάδης και ο Δημήτρης Σταρόβας.

Το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023, «H αυλή των χρωμάτων», με την Αθηνά Καμπάκογλου και τον Χρήστο Νικολόπουλο, πιστή στο καθιερωμένο ραντεβού στις 22:00, στην ΕΡΤ2, γεμίζει το βιβλίο αστυνομικών συμβάντων με νότες και δημιουργεί μία εκπομπή με τα πιο ανατρεπτικά αλλά και «διδακτικά» τραγούδια του ελληνικού πενταγράμμου.

Ενορχηστρώσεις και διεύθυνση ορχήστρας: Νίκος Στρατηγός

Παίζουν οι μουσικοί: Νίκος Στρατηγός (πιάνο), Δημήτρης Ρέππας (μπουζούκι), Γιάννης Σταματογιάννης (μπουζούκι), Τάσος Κάντας (ακορντεόν), Μανώλης Κόττορος (βιολί), Άρης Ζέρβας (τσέλο), Κώστας Σέγγης (πλήκτρα), Γρηγόρης Συντρίδης (τύμπανα), Πόλυς Πελέλης (μπάσο), Βαγγέλης Κονταράτος (κιθάρα), Νατάσα Παυλάτου (κρουστά).

Δείτε έξι υπέροχα video:

«Το πιτσιρικάκι» (Στίχοι: Αργύρης Νικολέσκο. Μουσική: Γιώργος Ροβερτάκης. Πρώτη ερμηνεία: Πρόδρομος Τσαουσάκης, 1961).
Τραγουδά ο Θέμης Ανδρεάδης.
Δείτε το βίντεο εδώ.

«Αν είναι η αγάπη έγκλημα» (Στίχοι: Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου. Μουσική: Απόστολος Καλδάρας. Πρώτη ερμηνεία: Στέλιος Καζαντζίδης, 1969).
Τραγουδά η Γιώτα Γιάννα.
Δείτε το βίντεο εδώ.

«Αν μας σπάσουν το μπουζούκι» (Στίχοι: Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου. Μουσική: Γιώργος Ζαμπέτας. Πρώτη ερμηνεία: Γιώργος Ζαμπέτας, Ρία Κούρτη 1961).
Τραγουδούν οι Δημήτρης Σταρόβας, Θέμης Ανδρεάδης και Χρήστος Νικολόπουλος.
Δείτε το βίντεο εδώ.

«Ξυπνώ και βλέπω σίδερα (Τα μάνταλα)» (Στίχοι-Μουσική: Βασίλης Τσιτσάνης. Πρώτη ερμηνεία: Δημήτρης Χρήστου, Ευαγγελία Μαρκοπούλου, 1952).
Τραγουδά η Κατερίνα Τσιρίδου.
Δείτε το βίντεο εδώ.

«Λαχανάδες (Τα Λεμονάδικα)» (Στίχοι-Μουσική: Βαγγέλης Παπάζογλου. Πρώτη ερμηνεία: Στελλάκης Περπινιάδης, 1934).
Τραγουδούν ο Δημήτρης Σταρόβας, η Κατερίνα Τσιρίδου και ο Χρήστος Νικολόπουλος.
Δείτε το βίντεο εδώ.

Βίντεο Κώστα Μπαλαχούτη
O ιστορικός αναλυτής της εκπομπής, Κώστας Μπαλαχούτης, κάνει αναδρομή σε γεγονότα που ενέπνευσαν συνθέτες να γράψουν διαχρονικά τραγούδια. Τραγούδια που έχει αγαπήσει ο λαός και έχει «μισήσει» το σύστημα της κάθε εποχής. Χαρτοπαιξίες, παραβάσεις και παραπτώματα, αστυνομία, προσαγωγές, ανακρίσεις, αλλά και μοιραίοι έρωτες, είναι τα θέματα των τραγουδιών τα οποία εξιστορούν την παράνομη, αλλά και τόσο πονεμένη πλευρά του ανθρώπινου βίου.
Δείτε το βίντεο εδώ.

Παρουσίαση: Χρήστος Νικολόπουλος – Αθηνά Καμπάκογλου
Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης
Αρχισυνταξία: Αθηνά Καμπάκογλου – Νίκος Τιλκερίδης
Διεύθυνση παραγωγής: Θοδωρής Χατζηπαναγιώτης – Νίνα Ντόβα
Εξωτερικός παραγωγός: Φάνης Συναδινός
Σχεδιασμός ήχου: Νικήτας Κονταράτος
Ηχογράφηση – Μίξη Ήχου – Master: Βασίλης Νικολόπουλος
Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Λαζαρίδης
Μοντάζ: Ντίνος Τσιρόπουλος
Έρευνα αρχείου – οπτικού υλικού: Κώστας Λύγδας
Υπεύθυνη καλεσμένων: Δήμητρα Δάρδα
Υπεύθυνη επικοινωνίας: Σοφία Καλαντζή
Βοηθός σκηνοθέτη: Σορέττα Καψωμένου
Φωτογραφίες: Μάχη Παπαγεωργίου

Δείτε το τρέιλερ της εκπομπής