ΕΡΤ2: «Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ» – Μη χάσετε ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στον...

ΕΡΤ2: «Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ» – Μη χάσετε ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στον αξέχαστο Στράτο Διονυσίου στην τελευταία εκπομπή της φετινής σεζόν – Δείτε πέντε υπέροχα βίντεο | Σάββατο 24.06.2023

ΕΡΤ2

Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ
Με τον Χρήστο Νικολόπουλο και την Αθηνά Καμπάκογλου
«Αφιέρωμα στον Στράτο Διονυσίου» 
Δείτε πέντε υπέροχα βίντεο
Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 24 Ιουνίου 2023, στις 22:00

Μ’ ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στον αξέχαστο Στράτο Διονυσίου, ολοκληρώνει τον κύκλο της, για τη φετινή τηλεοπτική σεζόν, η εκπομπή «Η αυλή των χρωμάτων» με την Αθηνά Καμπάκογλου και τον Χρήστο Νικολόπουλο, το Σάββατο 24 Ιουνίου 2023, στις 22:00, στην ΕΡΤ2.

«Γεννήθηκα στη Νιγρίτα Σερρών. Από δέκα χρόνων ζούσα στη Θεσσαλονίκη. Τα παιδικά μου χρόνια καλύτερα να μη τα θυμόμαστε γιατί ήμουν από τα παιδιά τα άτυχα εκείνη την εποχή. Από πατέρα ορφάνεψα και από μικρό παιδί βγήκα στη βιοπάλη. Πούλαγα διάφορα πράγματα με το καλαθάκι για να βγάλω μεροκάματο. Ίσως αυτό με έκανε να αποκτήσω κάποια πείρα.
Μεγαλώνοντας έκανα ό,τι μπορείς να φανταστείς. Βέβαια είχα τη μανία να γίνω τραγουδιστής. Είχα τη φλέβα από τους γονείς μου, και ο πατέρας μου και η μάνα μου τραγουδούσαν ερασιτεχνικά αλλά τραγουδούσαν πάρα πολύ ωραία.
Παντρεύτηκα μικρός. Δεκαοκτώ χρόνων είχα και το πρώτο παιδί. Και τους εγκατέλειψα στη Θεσσαλονίκη, τους λέω πάω για έναν μήνα στην Αθήνα, να δω αν μπορώ να τα καταφέρω για δίσκο, γιατί ήθελα να γίνω τραγουδιστής του δίσκου.
Πήγα σε μία μεγάλη εταιρεία, με ακούσανε και τους άρεσα. Και μετά είπα το πρώτο τραγούδι της καριέρας μου, το “Δεν είμαι ένοχος”». (Πηγές: Δεύτερο Πρόγραμμα – ΕΡΤ).

Αυτά είναι τα λόγια ενός σπουδαίου τραγουδιστή, ενός επίμονου ανθρώπου, που πάλεψε πολύ στη ζωή του όχι μόνο για να επιβιώσει, αλλά και για να γίνει αυτό που πάντοτε ονειρευόταν, ένας τραγουδιστής των δίσκων.

Μ’ αυτή την επιμονή και το ταλέντο, ο Στράτος Διονυσίου κατάφερε να γίνει ένας από τους σπουδαιότερους λαϊκούς τραγουδιστές της Ελλάδας.

Η δημοσιογράφος Αθηνά Καμπάκογλου και ο συνθέτης Χρήστος Νικολόπουλος με μεγάλη χαρά, αλλά και θαυμασμό, αναδεικνύουν τη ζωή και το έργο του του Στράτου Διονυσίου με τον πιο τρυφερό, ευαίσθητο και τεκμηριωμένο τρόπο: Έχοντας ως καλεσμένους τα τρία του παιδιά, τον Άγγελο, τον Στέλιο και τον Διαμαντή Διονυσίου.

Άξιοι συνεχιστές του έργου του, τα τρία αδέρφια, αφηγούνται τη ζωή του πατέρα τους, συγκινούνται, γελούν, ερμηνεύουν τα τραγούδια του, φωτίζουν στιγμές της καριέρας και της ζωής του, μα πάνω απ’ όλα εξηγούν γιατί ο Στράτος Διονυσίου ήταν ένας πραγματικά υπέροχος πατέρας.

«Στα παιδιά μου έχω μεγάλη αδυναμία και προσπαθώ να μη τους λείψει τίποτα. Θα πεις… τώρα μπορώ… και να μη μπορούσα πάλι θυσία θα γινόμουνα».

Μαζί τους στο πλατό της εκπομπής ο ιστορικός ερευνητής της εκπομπής και βιογράφος του Στράτου Διονυσίου, Κώστας Μπαλαχούτης, η σκηνοθέτις και χορογράφος Σοφία Σπυράτου, η οποία είχε τη σκηνοθετική επιμέλεια του αφιερώματος στον Στράτο Διονυσίου με τίτλο «Θυμάμαι έναν πατέρα…», και η Αγνή Καλουμένου, η οποία ερμηνεύει αγαπημένα τραγούδια του Διονυσίου.

Ο Χρήστος Νικολόπουλος, ένας από τους συνθέτες που χάρισε αξέχαστες επιτυχίες στον Στράτο Διονυσίου, απολαμβάνει το υπέροχο προνόμιο να έχει παίξει με όλα τα μέλη της οικογένειας Διονυσίου, με όλους τους άντρες μιας υπέροχης καλλιτεχνικής οικογένειας, που άφησε, αφήνει και θα συνεχίσει να αφήνει το καλλιτεχνικό της στίγμα στο ελληνικό πεντάγραμμο. Όχι μόνο με τις νότες αλλά και με το ήθος.

Αυτή η υπέροχη μουσική συνάντηση, η οποία όχι μόνο θα διασκεδάσει, αλλά και θα συγκινήσει, αποτελεί το τελευταίο επεισόδιο της εκπομπής, που ανανεώνει το ραντεβού της με τους τηλεθεατές τη νέα τηλεοπτική σεζόν.

Νέα επεισόδια της επιτυχημένης εκπομπής σχεδιάζονται, προετοιμάζονται και οργανώνονται για τη νέα σεζόν. Με ένα και μόνο κριτήριο: τον πραγματικό σεβασμό, στο γνήσιο λαϊκό τραγούδι.

Ενορχηστρώσεις και διεύθυνση ορχήστρας: Νίκος Στρατηγός

Παίζουν οι μουσικοί: Νίκος Στρατηγός (πιάνο), Δημήτρης Ρέππας (μπουζούκι), Γιάννης Σταματογιάννης (μπουζούκι), Τάσος Αθανασιάς (ακορντεόν), Μανώλης Κόττορος (βιολί), Κώστας Σέγγης (πλήκτρα), Γρηγόρης Συντρίδης (τύμπανα), Πόλυς Πελέλης (μπάσο), Βαγγέλης Κονταράτος (κιθάρα), Νατάσα Παυλάτου (κρουστά).

Δείτε πέντε υπέροχα video:

«Αφιλότιμη» (Στίχοι: Τάσος Οικονόμου. Μουσική: Γιώργος Χατζηνάσιος. Πρώτη ερμηνεία: Στράτος Διονυσίου, 1972).
Τραγουδούν οι Άγγελος, Στέλιος, Διαμαντής Διονυσίου και η Αγνή Καλουμένου.
Δείτε το βίντεο εδώ.

«Υποκρίνεσαι» (Στίχοι: Μάκης Αλατζάς. Μουσική: Τάκης Σούκας. Πρώτη ερμηνεία: Στράτος Διονυσίου, 1980).
Τραγουδά ο Διαμαντής Διονυσίου.
Δείτε το βίντεο εδώ.

«Σαλονικιός» (Στίχοι: Λευτέρης Παπαδόπουλος. Μουσική: Χρήστος Νικολόπουλος. Πρώτη ερμηνεία: Στράτος Διονυσίου, 1985).
Τραγουδούν ο Στέλιος Διονυσίου και ο Χρήστος Νικολόπουλος.
Δείτε το βίντεο εδώ.

«Ο παλιατζής» (Στίχοι: Δημήτρης Γκούτης. Μουσική: Αντώνης Ρεπάνης. Πρώτη ερμηνεία: Στράτος Διονυσίου, 1971).
Τραγουδά ο Άγγελος Διονυσίου.
Δείτε το βίντεο εδώ.

«Και του λιμανιού και του σαλονιού» (Στίχοι-μουσική: Τάκης Μουσαφίρης. Πρώτη ερμηνεία: Στράτος Διονυσίου, Μαρίνα Βλαχάκη, 1978).
Τραγουδούν οι Άγγελος, Στέλιος, Διαμαντής Διονυσίου και η Αγνή Καλουμένου.
Δείτε το βίντεο εδώ.

Παρουσίαση: Χρήστος Νικολόπουλος – Αθηνά Καμπάκογλου
Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης
Αρχισυνταξία: Αθηνά Καμπάκογλου – Νίκος Τιλκερίδης
Διεύθυνση παραγωγής: Θοδωρής Χατζηπαναγιώτης – Νίνα Ντόβα
Εξωτερικός παραγωγός: Φάνης Συναδινός
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Κώστας Μπαλαχούτης
Σχεδιασμός ήχου: Νικήτας Κονταράτος
Ηχογράφηση – Μίξη Ήχου – Master: Βασίλης Νικολόπουλος
Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Λαζαρίδης
Μοντάζ: Ντίνος Τσιρόπουλος
Έρευνα αρχείου – οπτικού υλικού: Κώστας Λύγδας
Υπεύθυνη καλεσμένων: Δήμητρα Δάρδα
Υπεύθυνη επικοινωνίας: Σοφία Καλαντζή
Βοηθός σκηνοθέτη: Σορέττα Καψωμένου
Φωτογραφίες: Μάχη Παπαγεωργίου

Δείτε το τρέιλερ της εκπομπής
Φωτογραφίες: Μάχη Παπαγεωργίου