ΕΡΤ2: «The Long Breakup» – Ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ για τον αγώνα της...

ΕΡΤ2: «The Long Breakup» – Ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ για τον αγώνα της Ουκρανίας να ξεφύγει από την αγκαλιά της Ρωσίας | Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

ΕΡΤ2 – ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Α’ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

«The Long Breakup»

Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 20 Μαΐου 2022, στις 23:30

Ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους, παραγωγής ΗΠΑ 2020.
Το «The Long Breakup», που μεταδίδεται την Παρασκευή 20 Μαΐου 2022, στις 23:30 από την ΕΡΤ2, είναι ένα μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ για τον αγώνα της Ουκρανίας να ξεφύγει από την αγκαλιά της Ρωσίας, να αφήσει πίσω της το σοβιετικό παρελθόν και να γίνει ένα πραγματικά ανεξάρτητο έθνος.

Η Ουκρανοαμερικανίδα δημοσιογράφος Katya Soldak, του περιοδικού «Forbes», που τώρα ζει στη Νέα Υόρκη, αφηγείται την ιστορία της πατρίδας της καθώς εξέρχεται από την ΕΣΣΔ, εργάζεται μέσα από δύο επαναστάσεις και υπομένει έναν πόλεμο με τη Ρωσία -όλα μέσα από τα μάτια της οικογένειάς της και των φίλων της στο Χάρκοβο, μια μεγάλη πόλη της Ουκρανίας μόλις 18 μίλια από τα ρωσικά σύνορα.

Το «The Long Breakup» οδηγεί τους θεατές σε ένα οικείο ταξίδι που δείχνει πώς οι μεγάλες γεωπολιτικές αλλαγές επηρεάζουν τους ανθρώπους σε προσωπικό επίπεδο και διερευνά τι συμβαίνει όταν η δημοκρατία ξεφεύγει και ένα έθνος πρέπει να αγωνιστεί για το δικαίωμα να επιλέξει το μέλλον του.

Η ταινία προσφέρει μια εικόνα για το πώς είναι για μια μετανάστρια να παρακολουθεί τη χώρα της να περνά κρίσεις από μακριά, αλλά, το πιο σημαντικό, είναι μια προσωπική ιστορία για τη ζωή στη νεαρή, πρώην σοβιετική χώρα, της οποίας ο αγώνας αποτελεί το σκηνικό τόσων πολλών ζωών.

Το «The Long Breakup» γυρίστηκε στη διάρκεια μιας δεκαετίας και περιλαμβάνει ένα πρωτότυπο soundtrack, καθώς και μουσική από Ουκρανούς και Σοβιετικούς καλλιτέχνες.
Η ταινία απευθύνεται σε παγκόσμιο κοινό με γενικά ενδιαφέροντα, καθώς και σε όσους ενδιαφέρονται για την πρώην ΕΣΣΔ και τις μετασοβιετικές εξελίξεις.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Katya Soldak

Δείτε το trailer του ντοκιμαντέρ