ΕΡΤ2 – ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ «Αλεξάνδρα Παυλίδου: Η ζωή με τον...

ΕΡΤ2 – ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ «Αλεξάνδρα Παυλίδου: Η ζωή με τον Νόα» | Τετάρτη 27.10.2021

Δ′ ΚΥΚΛΟΣ

«Το μαγικό των ανθρώπων»
στην ΕΡΤ2

Με οκτώ ακόμα ξεχωριστές ιστορίες ζωής ολοκληρώνεται η εκπομπή «Το μαγικό των ανθρώπων», που ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια. Είμαστε ευγνώμονες γι’ αυτό το ταξίδι. Ένα μυητικό για εμάς ταξίδι που μας φανέρωσε ότι είμαστε οι ιστορίες των απωλειών μας και μ’ αυτή την έννοια είμαστε όλοι δυνάμει δημιουργοί.

Η επεξεργασία της απώλειας έχει τη δυνατότητα σαν τη μεγάλη Tέχνη να αφυπνίζει. Σαν ένα μαγικό σφυρί θρυμματίζει την παγωμένη μέσα μας θάλασσα. Ακυρώνει κατεστημένα νοήματα, στερεότυπα και ετοιμοπαράδοτες «αλήθειες» που στηρίζουν τη φαινομενική ομαλότητα της καθημερινής μας ζωής.

Σκοπός της εκπομπής ήταν να αναδείξει την κρυμμένη δύναμη της απώλειας. Να μας μιλήσει για το αμίλητο του τραύματος  που αρρωσταίνει.

Ήταν ένα στοίχημα για εμάς να αποτυπώσουμε οδυνηρές ανθρώπινες καταστάσεις, σεβόμενοι τον άνθρωπο που είχαμε όχι απέναντι μας αλλά πλάι, δίπλα μας, ίσως ακόμα και μέσα μας.

Σαράντα έξι συνολικά άνθρωποι μάς εμπιστεύτηκαν ό,τι πιο πολύτιμο είχαν. Την ιστορία της ζωής τους. Σε ρευστούς κι αβέβαιους καιρούς μάς έφεραν σε επαφή με τα δώρα της αυτογνωσίας, της συμπόνοιας στον εαυτό και στον άλλον, τη βαθύτητα του συναισθήματος και της σκέψης. Τους ευχαριστούμε όλους και τον καθένα ξεχωριστά. Σε ρευστούς κι αβέβαιους καιρούς μάς άνοιξαν έναν δρόμο στο όνειρο και στην ελπίδα.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021, στις 23:30
(Δ′ κύκλος) – Επεισόδιο 2ο: «Αλεξάνδρα Παυλίδου: Η ζωή με τον Νόα»

Η ηθοποιός και σκηνοθέτις Αλεξάνδρα Παυλίδου μιλά για την πιο συγκλονιστική εμπειρία της ζωής της, στο δεύτερο επεισόδιο του τέταρτου κύκλου της σειράς ντοκιμαντέρ «Το μαγικό των ανθρώπων», που μεταδίδεται την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021, στις 23:30, από την ΕΡΤ2.

Η μητρότητα, οι σχέσεις στοργής, οι δυσκολίες, τα άγχη, τα ανοιχτά ερωτηματικά, οι προκλήσεις, οι προκαταλήψεις, η αποδοχή της διαφορετικότητας, οι ρίζες και η αγάπη που, αυτή και μόνο αυτή, θα άξιζε να έχει τον τελευταίο λόγο.

Η ηθοποιός και σκηνοθέτις Αλεξάνδρα Παυλίδου μιλά στο «Μαγικό των ανθρώπων» για την πιο συγκλονιστική εμπειρία της ζωής της: την υιοθεσία του μικρού Νόα, του γιου της από την Αιθιοπία.

Σκηνοθεσία: Πέννυ Παναγιωτοπούλου.
Ιδέα-επιστημονική επιμέλεια:
 Φωτεινή Τσαλίκογλου.