ΕΡΤNEWS: «365 στιγμές» με τη Σοφία Παπαϊωάννου – «Εκδικητική πορνογραφία» | Δευτέρα...

ΕΡΤNEWS: «365 στιγμές» με τη Σοφία Παπαϊωάννου – «Εκδικητική πορνογραφία» | Δευτέρα 05.06.2023

ΕΡΤNEWS

«365 στιγμές» με τη Σοφία Παπαϊωάννου
«Εκδικητική πορνογραφία»

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023, στις 23:00

Η εκπομπή «365 Στιγμές» με τη Σοφία Παπαϊωάννου, που θα μεταδοθεί από το ΕΡΤNEWS τη Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023, στις 23:00, ερευνά την εκδικητική πορνογραφία, αυτή τη νέα μορφή σεξουαλικής κακοποίησης, για την οποία δεν έχουν αναπτυχθεί ακόμα τα κατάλληλα ψηφιακά και νομικά μέσα προστασίας.

Συμβαίνει καθημερινά. Χιλιάδες γυναίκες και κορίτσια κάθε ηλικίας, βλέπουν να δημοσιεύονται προσωπικές φωτογραφίες και βίντεο σε πλατφόρμες στο διαδίκτυο, χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Φωτογραφίες και βίντεο που εμπιστεύτηκαν στο παρελθόν σε κάποιον πρώην σύντροφό τους, στιγμές που ελήφθησαν με κρυφές κάμερες εν αγνοία τους, απλές φωτογραφίες που υπέστησαν ψηφιακή επεξεργασία και τις μετέτρεψαν σε πορνογραφικές.

Η πρόσφατη υπόθεση του Telegram, όπου μια ομάδα εθελοντών αποκάλυψε 16.500 φωτογραφίες και 6.500 βίντεο γυναικών που διακινούνταν παράνομα σε κλειστά γκρουπ, έναντι χρηματικού αντιτίμου, είναι η κορυφή του παγόβουνου.

«Στην ομάδα αυτή υπήρχαν φάκελοι με φωτογραφίες από κοπέλες, ανά περιοχή. Δηλαδή, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλος, Λάρισα, Ρόδο», λέει στην κάμερα της εκπομπής μια κοπέλα-θύμα αυτής της νέας μορφής εγκλήματος.
«Σοκαρίστηκα με τον αριθμό των γυναικών (ορισμένα ήταν ανήλικα κορίτσια) που δεν γνώριζαν ότι οι φωτογραφίες τους βρίσκονταν εκεί. Κανονίζονταν ομαδικοί βιασμοί με θύματα τα ίδια, διότι γνώριζαν οι χρήστες πού μένουν, διευθύνσεις κανονικά, τις δουλειές τους…» αναφέρει μία κοπέλα-θύμα.

Στην εκπομπή μιλούν γυναίκες που έπεσαν θύματα αυτού του νέου είδους κακοποίησης, δικηγόροι και ειδικοί της κυβερνοασφάλειας.

Δείτε το trailer της εκπομπής.

«365 στιγμές με τη Σοφία Παπαϊωάννου»

Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023, στις 23:00, στο EΡΤNEWS και στις 23:45 στην ΕΡΤ1.

Το φωτογραφικό υλικό της εκπομπής.