Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Η διαχείριση των υδάτων στην αγγλόφωνη εκπομπή «Infinitely...

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Η διαχείριση των υδάτων στην αγγλόφωνη εκπομπή «Infinitely Curious» | 28.05.2023

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η διαχείριση των υδάτων

στην αγγλόφωνη εκπομπή «Infinitely Curious»

Κυριακή 28 Μαΐου 2023, στις 11:00 ώρα Ελλάδας

Είναι αυτονόητο ότι το καθαρό νερό είναι απαραίτητο για την επιβίωση των ανθρώπων και της φύσης. Τα ποτάμια και οι λίμνες είναι πολύτιμες πηγές γλυκού πόσιμου νερού για τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Και όταν αυτά είναι τόσο πολύ μολυσμένα από τη βιομηχανία ή άνισα κατανεμημένα από κακές πρακτικές διαχείρισης των υδάτων, ανάγεται σε ζήτημα ζωής ή θανάτου. Ξεκάθαρα το νερό, η διαχείριση και η ιδιοκτησία του είναι και θα συνεχίσει να είναι ένα σοβαρό ζήτημα διαπραγμάτευσης.

Την Κυριακή 28 Μαΐου 2023, στις 11:00 ώρα Ελλάδας, δύο Έλληνες επιστήμονες που ασχολούνται με το νερό και τους υδάτινους πόρους, είναι καλεσμένοι της Κατερίνας Μπατζάκη, στην εκπομπή «Infinitely Curious» της Φωνής της Ελλάδας.

Ο Γιώργος Χατζηνικολάου είναι περιβαλλοντολόγος, ειδικός στους υδάτινους πόρους και κάτοχος διδακτορικού στην οικολογία των ποταμών. Η Φανή Μισκάκη είναι διδάκτωρ χημικός και αναπληρώτρια διευθύντρια της Δημόσιας Επιχείρησης Υδάτων ΕΥΔΑΠ, αλλά και υπεύθυνη για τον ποιοτικό έλεγχο του νερού στην Αθήνα.

Οι δύο επιστήμονες μιλούν για τη σημασία των καθαρών ποταμών και του πόσιμου νερού για τον άνθρωπο, για το ποιες είναι οι καινοτόμες τεχνικές που ο δημόσιος φορέας ΕΥΔΑΠ, με πάνω από 100 χρόνια εμπειρία, χρησιμοποιεί για να φτάνει το νερό καθαρό στη βρύση μας και πώς η τεχνολογία του νερού είναι πρωταρχικής σημασίας για τη βιωσιμότητα του περιβάλλοντος.

Επιμέλεια-παρουσίαση: Κατερίνα Μπατζάκη

ΤΡΟΠΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ:

 • Διαδικτυακά από το ertecho.gr (τη μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα των ραδιοφώνων της ΕΡΑ) https://www.ertecho.gr/radio/i-foni-tis-elladas/
 • Στην Ελλάδα, από τις τηλεοράσεις, στα ραδιοφωνικά κανάλια που αποθηκεύονται αυτόματα στη λίστα των σταθμών, με την ένδειξη «Voice of Greece».
 • Την ίδια, ακριβώς, δυνατότητα έχουν και οι ακροατές στην Κύπρο, μέσα από τις ψηφιακές συχνότητες των τηλεοράσεών τους.
 • Σε όλες τις smart τηλεοράσεις, τα smartphones, τα τάμπλετ και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σε όλο τον Κόσμο, μέσω της εφαρμογής ERTflix.
 • Στα ψηφιακά ραδιόφωνα με την τεχνολογία DAB+, στο αυτοκίνητο ή στο σπίτι, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα.
 • Δορυφορικά, στην Ευρώπη από τους δορυφόρους Hotbird,13° E και HellasSat4,39 ° E. και στην Αφρική από το δορυφόρο Hellas Sat 3, 39 °E.
 • Σε πλατφόρμες διαδικτυακού ραδιοφώνου όπως TuneIn (Global), MyTuner (Global), Radioline (France/Global), RadioSure (Global), Phonostar (Germany), Radio Garden (Global).
 • Deezer : Η «Φωνή της Ελλάδας» συμπεριλαμβάνεται στις χώρες που η Deezer έχει LiveRadio: Αμερική, Βραζιλία, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ισραήλ, Νότια Αφρική. Σε αυτές τις χώρες ακούγεται η «Φωνή της Ελλάδας» και στα αυτοκίνητα μέσω Deezer σε Android Auto και Apple CarPlay.
 • Στη Γερμανία μέσω της πλατφόρμας MagentaTv στις τηλεοράσεις.
 • Στην Ελβετία μέσω της πλατφόρμας Swisscom στις τηλεοράσεις.
 • Στην εφαρμογή της Φωνής της Ελλάδας για κινητά Android και στο play store της google και για iphone στο apple store.

Στοιχεία επικοινωνίας της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

-Τηλέφωνα: 210 6066815 – 210 6066816 – 210 6066238

-e-mail: thevoiceofgreece@ert.gr

– Facebook: Η Φωνή Της Ελλάδας-voiceofgreece-ΕΡΤ