Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Η ιστορία του κρασιού Malvasia στην αγγλόφωνη εκπομπή...

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Η ιστορία του κρασιού Malvasia στην αγγλόφωνη εκπομπή «Infinitely Curious» | 04.06.2023

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η ιστορία του κρασιού Malvasia
στην αγγλόφωνη εκπομπή «Infinitely Curious»
Κυριακή 4 Ιουνίου 2023, στις 11:00 ώρα Ελλάδας

Malvasia. Ένα κρασί μοναδικό για το παρελθόν του και ξεχωριστό για τις ρίζες του. Στους αμπελώνες των πλαγιών του Πάρνωνα (Μαλεβού) καλλιεργούνταν μια ποικιλία ντόπιων σταφυλιών, από τα οποία παραγόταν ένα γλυκό λιαστό κρασί πριν από τον 13ο αιώνα στη βυζαντινή Μονεμβασία. Μετά την κατάληψη της Μονεμβασιάς από τους Τούρκους και την καταστροφή των αμπελώνων της, το ταξίδι της Malvasia συνεχίστηκε από την Ενετοκρατούμενη Κρήτη μέχρι τα μέσα του 17ου αιώνα. Όσο κράτησε ο κανόνας, ταξίδεψε σε όλες τις αγορές της Ανατολής και της Δύσης. Εξήχθη σε όλα τα λιμάνια της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας, φτάνοντας στις πιο απαιτητικές αγορές της Ευρώπης. Η φήμη της Malvasia αποτελεί σημείο αναφοράς από σημαντικές προσωπικότητες των γραμμάτων και της Τέχνης.

Την Κυριακή 4 Ιουνίου 2023, στις 11 το πρωί, συντονιστείτε στην εκπομπή «Infinitely Curious» της Φωνής της Ελλάδας της ΕΡΤ, με την Κατερίνα Μπατζάκη, για να ακούσετε τον καλλιτεχνικό διευθυντή του πρώτου διεθνούς Malvasia Festival Σωτήρη Μπόλη και την οινολόγο του κρασιού Malvasia Μαριαλένα Τσιμπίδη και να μάθετε πώς ένα κρασί μπορεί να ταξιδέψει τόσο μακριά και για τόσους αιώνες, να παραμείνει δημοφιλές και διάσημο και τελικά να επιστρέψει στην πατρίδα του, τη Μονεμβασιά.

ΤΡΟΠΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ:

 • Διαδικτυακά από το ertecho.gr (τη μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα των ραδιοφώνων της ΕΡΑ) https://www.ertecho.gr/radio/i-foni-tis-elladas/
 • Στην Ελλάδα, από τις τηλεοράσεις, στα ραδιοφωνικά κανάλια που αποθηκεύονται αυτόματα στη λίστα των σταθμών, με την ένδειξη «Voice of Greece».
 • Την ίδια, ακριβώς, δυνατότητα έχουν και οι ακροατές στην Κύπρο, μέσα από τις ψηφιακές συχνότητες των τηλεοράσεών τους.
 • Σε όλες τις smart τηλεοράσεις, τα smartphones, τα τάμπλετ και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σε όλο τον Κόσμο, μέσω της εφαρμογής ERTflix.
 • Στα ψηφιακά ραδιόφωνα με την τεχνολογία DAB+, στο αυτοκίνητο ή στο σπίτι, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα.
 • Δορυφορικά, στην Ευρώπη από τους δορυφόρους Hotbird,13° E και HellasSat4,39 ° E. και στην Αφρική από το δορυφόρο Hellas Sat 3, 39 °E.
 • Σε πλατφόρμες διαδικτυακού ραδιοφώνου όπως TuneIn (Global), MyTuner (Global), Radioline (France/Global), RadioSure (Global), Phonostar (Germany), Radio Garden (Global).
 • Deezer : Η «Φωνή της Ελλάδας» συμπεριλαμβάνεται στις χώρες που η Deezer έχει LiveRadio: Αμερική, Βραζιλία, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ισραήλ, Νότια Αφρική. Σε αυτές τις χώρες ακούγεται η «Φωνή της Ελλάδας» και στα αυτοκίνητα μέσω Deezer σε Android Auto και Apple CarPlay.
 • Στη Γερμανία μέσω της πλατφόρμας MagentaTv στις τηλεοράσεις.
 • Στην Ελβετία μέσω της πλατφόρμας Swisscom στις τηλεοράσεις.
 • Στην εφαρμογή της Φωνής της Ελλάδας για κινητά Android και στο play store της google και για iphone στο apple store.

Στοιχεία επικοινωνίας της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

-Τηλέφωνα: 210 6066815 – 210 6066816 – 210 6066238

-e-mail: thevoiceofgreece@ert.gr

– Facebook: Η Φωνή Της Ελλάδας-voiceofgreece-ΕΡΤ