Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: «Στη χώρα του πάγου και της φωτιάς» με...

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: «Στη χώρα του πάγου και της φωτιάς» με την εκπομπή «Infinitely Curious» | Κυριακή 11.02.2024

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

«Στη χώρα του πάγου και της φωτιάς»
με την εκπομπή «Infinitely Curious»

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024, στις 11:00 ώρα Ελλάδας

Συντονιστείτε, αυτή την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024, στις 11:00 ώρα Ελλάδας στη Φωνή της Ελλάδας και στην εκπομπή «Infinitely Curious», με την Κατερίνα Μπατζάκη, για να ακούσετε την κινηματογραφίστρια Δήμητρα Ζήρου να μιλάει για την εμπειρία της από τη συμβίωση με τους Σάμι στη Νορβηγία και να εξηγεί πώς η ταινία της «Στη χώρα του πάγου και της φωτιάς» έφερε στο φως τους θησαυρούς από τη γνώση που μεταλαμπαδεύουν οι Σάμι, από γενιά σε γενιά για το περιβάλλον, τα φυτά και τα έμβια πλάσματα της περιοχής τους.

Οι Σάμι αποτελούν έναν αυτόχθονο πληθυσμό περίπου 80 χιλιάδων ανθρώπων που ζουν στη Λαπωνία, στον μακρινό Βορρά. Είναι ψαράδες και κτηνοτρόφοι ταράνδων. Πιστεύουν ότι όλα τα έμβια όντα και τα στοιχεία της φύσης -τα οποία άλλοι πολιτισμοί μπορεί να μην θεωρούν καν ζωντανά, όπως οι βράχοι και τα βουνά- έχουν μια πνευματική σύνδεση με εμάς αλλά και μεταξύ τους. Πρόσφατα, οι Σάμι μελετήθηκαν από τη NASA για τον τρόπο που συσχετίζονται με το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή.

Tune in this Sunday 11 February 2024 @11am to the Infinitely Curious Program of ERT and the Voice of Greece and listen to filmmaker Dimitra Zirou about her experience from living with the Sami in Norway and how the making her film In the Land of Ice and Fire brought to light the treasures from the knowledge the Sami have on the environment, plants and creatures.

Επιμέλεια-παρουσίαση: Κατερίνα Μπατζάκη

Μετάδοση : Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024, στις 11.00-12.00 ώρα Ελλάδας

Ακρόαση της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

  • Στην εφαρμογή της Φωνής της Ελλάδας, διαθέσιμη στο Google Play Store και στο App Store.
  • Διαδικτυακά από το ertecho.gr (τη μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα των ραδιοφώνων της ΕΡΑ) https://www.ertecho.gr/radio/i-foni-tis-elladas/
  • Στην Ελλάδα, ψηφιακά μέσα από τα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις στην ένδειξη «Voice of Greece».
  • Δορυφορικά μέσω Hellas Sat και Hotbird.

Στοιχεία επικοινωνίας της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

  • Τηλέφωνα: 210 6066815 – 210 6066816 – 210 6066238
  • Email: thevoiceofgreece@ert.gr

 

Δήμητρα Ζήρου