Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: «Τα τρένα της σιωπής – Εσθήρ» – Ένα...

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: «Τα τρένα της σιωπής – Εσθήρ» – Ένα ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ στην «Αφύλαχτη διάβαση» | 19.01.2024

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

«Τα τρένα της σιωπής – Εσθήρ»
Ένα ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ
στην «Αφύλαχτη διάβαση»

Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024, στις 13:00 ώρα Ελλάδας

Ο πρώτος κύκλος της ραδιοφωνικής σειράς της Φωνής της Ελλάδας «Τα τρένα της σιωπής», του δημοσιογράφου Θωμά Σίδερη, ολοκληρώνεται με ένα ειδικό δραματοποιημένο επεισόδιο με τίτλο «Εσθήρ», την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024, στη 1 το μεσημέρι, ώρα Ελλάδας.

Ο βασικός κορμός αυτού του επεισοδίου παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό ως podcast 25 λεπτών, στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του 63ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Ο Θωμάς Σίδερης συνάντησε την Εσθήρ Κοέν στο σπίτι της στα Ιωάννινα, τον Ιούλιο του 2019. Μέσα από μία συνέντευξη ποταμό, η Εσθήρ αφηγείται όλα τα γεγονότα από την αρχή του εκτοπισμού, το ταξίδι με τρένο μέχρι την Πολωνία και την επιβίωσή της στο κέντρο εξόντωσης.

Το ηχητικό υλικό με τη συνέντευξη της Εσθήρ Κοέν παραχωρείται ευγενικά στη Φωνή της Ελλάδας από την Oros Films και τον Κώστα Λαζόπουλο για τις ανάγκες της ραδιοφωνικής σειράς «Τα τρένα της σιωπής».

Τρόποι Ακρόασης της «Φωνής της Ελλάδας»
  • Στην εφαρμογή της Φωνής της Ελλάδας, διαθέσιμη στο Google Play Store και στο App Store.
  • Διαδικτυακά από το ertecho.gr (τη μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα των ραδιοφώνων της ΕΡΑ) https://www.ertecho.gr/radio/i-foni-tis-elladas/
  • Στην Ελλάδα, ψηφιακά μέσα από τα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις στην ένδειξη «Voice of Greece».
  • Δορυφορικά μέσω Hellas Sat και Hotbird.

Στοιχεία επικοινωνίας της «Φωνής της Ελλάδας»