«Καρτ ποστάλ» στην ΕΡΤ1 – Ο Τζόζεφ ανακαλύπτει τη φωτεινή πλευρά της...

«Καρτ ποστάλ» στην ΕΡΤ1 – Ο Τζόζεφ ανακαλύπτει τη φωτεινή πλευρά της ζωής | Σάββατο 04.12.2021

 «Καρτ ποστάλ» στην ΕΡΤ1

Ο Τζόζεφ ανακαλύπτει τη φωτεινή πλευρά της ζωής

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 04.12.2021, στις 23:00

«Μοναχική σύζυγος» είναι ο τίτλος του δέκατου από τα 12 αυτοτελή επεισόδια της συναρπαστικής σειράς μυθοπλασίας «Καρτ ποστάλ», που βασίζεται στα βιβλία της δημοφιλούς Βρετανίδας συγγραφέως Βικτόρια Χίσλοπ, «Cartes Postales from Greece» και «The Last Dance», και θα παρακολουθήσετε στην ΕΡΤ1 το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου, στις 23:00.

Με πρωταγωνιστή -και συνδετικό κρίκο- τον Aνδρέα Κωνσταντίνου και εξαιρετικούς ηθοποιούς, στο συγκεκριμένο επεισόδιο με τους Σοφία Κόκκαλη, Θάνο Τοκάκη και Σοφία Σεϊρλή,  ο Τζόζεφ, με αφορμή μια αναπάντεχη συνάντηση, ανακαλύπτει τη φωτεινή πλευρά της ζωής, προσπαθώντας να αποτινάξει ό,τι τον κρατάει δέσμιο.

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021, ώρα 23:00
Επεισόδιο 10ο: «Μοναχική σύζυγος»
Ανδρέας Κωνσταντίνου

Ένα πορτρέτο του Τζόζεφ (Ανδρέας Κωνσταντίνου) βρίσκεται ξαφνικά κρεμασμένο σ’ ένα καφενείο του νησιού κι εκείνος αρχίζει να αναζητεί τον δημιουργό του. Έτσι θα γνωρίσει τη νεαρή Αντιγόνη (Σοφία Κόκκαλη), σύζυγο καπετάνιου (Θάνος Τοκάκης) και γόνου μεγάλης οικογενείας του νησιού, η οποία ζει απομονωμένη σε μια έπαυλη μαζί με την αυστηρή πεθερά της (Σοφία Σεϊρλή).

Σοφία Κόκκαλη, Θάνος Τοκάκης

Η μοναχική σύζυγος περνά τις ημέρες της πάνω από καμβάδες και χρώματα, αποτυπώνοντας τα πρόσωπα των εξίσου μοναχικών της μικρής κοινωνίας, όπου την έφεραν να ζήσει.

Σοφία Σεϊρλή

Η συνάντηση του Τζόζεφ και της Αντιγόνης θα υπενθυμίσει και στους δυο τη φωτεινή πλευρά της ζωής και θα τους παρασύρει να αποτινάξουν ό,τι κρατάει τον καθένα τους δέσμιο, να ζήσουν τολμώντας το αδύνατο. 

Ανδρέας Κωνσταντίνου, Σοφία Κόκκαλη

Παίζουν: Ανδρέας Κωνσταντίνου, Σοφία Κόκκαλη, Θάνος Τοκάκης, Σοφία Σεϊρλή

Σοφία Κόκκαλη


Δείτε το trailer.

Η ιστορία…

Ένας καθηγητής Πανεπιστημίου σ’ ένα συναρπαστικό ταξίδι μαθητείας

Με πλάνα από τη βρετανική πρωτεύουσα, σε κεντρικές τοποθεσίες, όπως Albert Bridge, Battersea Park, Chelsea και Picadilly Circus, αλλά και από την Κρήτη, όπου έχει γίνει το μεγαλύτερο μέρος των γυρισμάτων, και κυρίως τον μαγευτικό Άγιο Νικόλαο, το Αεροδρόμιο Ηρακλείου, τον Αρχαιολογικό Χώρο Λατώ, την Ελούντα και την Ιεράπετρα, και με εξαιρετικούς και διαφορετικούς σε κάθε επεισόδιο ηθοποιούς, η σειρά καταγράφει την ιστορία του Τζόζεφ.

Ο Τζόζεφ (Aνδρέας Κωνσταντίνου), πρωταγωνιστής -και συνδετικός κρίκος- στις 12 αυτοτελείς ιστορίες της σειράς, είναι ένας ελληνικής καταγωγής, εσωστρεφής Άγγλος αρχαιολόγος, ο οποίος, σχεδιάζοντας να κάνει πρόταση γάμου στη σύντροφό του, έχει προγραμματίσει ένα ταξίδι στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κρήτη.

Όταν εκείνη δεν εμφανίζεται στο αεροδρόμιο την ημέρα της αναχώρησης, ο Τζόζεφ επιστρέφει στα πατρογονικά εδάφη για να αναλάβει θέση συμβούλου σε μια ανασκαφή και αρχίζει μια μοναχική περιπλάνηση στο νησί, ένα δυναμικό ταξίδι στον εσωτερικό κόσμο της ψυχής του. Αποκαρδιωμένος, αρχίζει να στέλνει καρτ ποστάλ στο σπίτι της πρώην, πια, συντρόφου του στο Λονδίνο, αφηγούμενος ιστορίες που ακούει ή βιώνει στην Κρήτη.

Δεν γνωρίζει, όμως, ότι τις κάρτες παραλαμβάνει η νέα ένοικος του σπιτιού, η Έλι, η οποία αναπτύσσει συναισθήματα για τον μυστηριώδη άντρα… Μπορούν οι μύχιες σκέψεις ενός αγνώστου στο χαρτί να τον κάνουν ερωτεύσιμο;

Γουίλ Χίσλοπ, Μάργκαρετ Κλούνι

Ανάμεσα στους ηθοποιούς που πρωταγωνιστούν στα 12 επεισόδια είναι οι Μάργκαρετ Κλούνι, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Θανάσης Παπαγεωργίου, Αιμιλία Υψηλάντη, Αλμπέτρο Εσκενάζυ, Μυρτώ Αλικάκη, Γιάννος Περλέγκας, Άννα Μάσχα, Μαρία Ναυπλιώτου, Ορφέας Αυγουστίδης, Θάνος Τοκάκης, Λένα Παπαληγούρα, Μαρία Βοσκοπούλου κ.ά.

Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Μαρία Βοσκοπούλου
Ανδρέας Κωνσταντίνου, Μαρία Ναυπλιώτου

Η «Καρτ ποστάλ» φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή του βραβευμένου Γιώργου Παπαβασιλείου. Την τηλεοπτική διασκευή του σεναρίου έχουν αναλάβει, μαζί με τη συγγραφέα, ο Νίκος Απειρανθίτης, η Αλεξάνδρα Κατσαρού (Αλεξάνδρα Κ*), η Δώρα Μασκλαβάνου και ο Παναγιώτης Χριστόπουλος.

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος

Η σύνθεση πρωτότυπης μουσικής και τα τραγούδια είναι του Μίνου Μάτσα. Σκηνογράφος είναι η Πηνελόπη Βαλτή και ενδυματολόγος η Μάρλι Αλιφέρη.

Λένα Παπαληγούρα, Μελισσάνθη Μάχου

Σε όλα τα τα επεισόδια εμφανίζονται οι Μάργκαρετ Κλούνι στον ρόλο της Έλι και ο Γουίλ Χίσλοπ στον ρόλο του Martin.

Η Μάργκαρετ Κλούνι στα γυρίσματα στο Λονδίνο
Γουίλ Χίσλοπ

Συγγραφέας: Βικτόρια Χίσλοπ
Διασκευή σεναρίου: Νίκος Απειρανθίτης, Αλεξάνδρα Κατσαρού (Αλεξάνδρα Κ*), Δώρα ΜασκλαβάνουΠαναγιώτης Χριστόπουλος (μαζί με τη συγγραφέα)
Σκηνοθεσία: Γιώργος Παπαβασιλείου
Σύνθεση πρωτότυπης μουσικής και τραγούδια: Μίνως Μάτσας
Δ/νση φωτογραφίας: Γιάννης Δρακουλαράκος, Pete Rowe (Λονδίνο)
Δ/νση παραγωγής: Ζωή Σγουρού
Οργάνωση παραγωγής: Σοφία Παναγιωτάκη, Ελισάβετ Χατζηνικολάου
Εκτέλεση παραγωγής: NEEDaFIXER

Facebook: www.facebook.com/CartesPostalesTVSeries
Instagram: www.instagram.com/cartespostales_ert

Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης της σειράς κατά τη μετάδοσή της από την τηλεόραση και με υπότιτλους για Κ/κωφούς και βαρήκοους θεατές.