Συναυλία της Χορωδίας της ΕΡΤ στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός» | Πέμπτη 22.02.2024

Συναυλία της Χορωδίας της ΕΡΤ στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός» | Πέμπτη 22.02.2024

Συναυλία της Χορωδίας της ΕΡΤ
στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός

«Γράμματα στην πόλη»

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024, στις 20:30

Μια ξεχωριστή συναυλία της Χορωδίας της ΕΡΤ, με τίτλο «Γράμματα στην πόλη», υπό τη διεύθυνση του Μιχάλη Παπαπέτρου,  θα απολαύσουν όσοι παρευρεθούν την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024 στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός», στις 20:30. 

Εικόνες από το αστικό τοπίο που μεταβάλλεται στη μεταπολεμική Αθήνα. Μελοποιημένοι στίχοι για τις ανθρώπινες σχέσεις, ιστορίες από την ξενιτιά, συνοικίες της πόλης που αλλάζουν, όπου οι άνθρωποι μιλούν για τη ζωή, τον καθημερινό τους αγώνα, την αγάπη και τον έρωτα.

Η Χορωδία της ΕΡΤ, μετά την πολύ επιτυχημένη συναυλία για την πολεμική επιθεώρηση στο Μέγαρο Μουσικής, εμφανίζεται αυτή τη φορά στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», χώρος-τοπόσημο της αθηναϊκής ζωής, κέντρο κάθε πνευματικής και καλλιτεχνικής δραστηριότητας εκείνης της περιόδου.

Ο μαέστρος της Χορωδίας της ΕΡΤ, Μιχάλης Παπαπέτρου, επιλέγει και εναρμονίζει τραγούδια των Μιχάλη Σουγιούλ, Μίκη Θεοδωράκη, Κώστα Γιαννίδη, Γιώργο Μουζάκη, Τάκη Μωράκη, Μανώλη Χιώτη και άλλων που χρωμάτισαν με ξεχωριστό τρόπο τις πρώτες δεκαετίες μετά τον πόλεμο.

Συμμετέχουν οι σημαντικοί σολίστ: Guido de Flaviis (σαξόφωνο), Κώστας Ζιγκερίδης (μπαγιάν), Δημήτρης Τίγκας (κοντραμπάσο) και Θάνος Μαργέτης (πιάνο).

Μουσική διεύθυνση – διασκευές: Μιχάλης Παπαπέτρου

Διοργάνωση: ΕΡΤ

Προπώληση Εισιτηρίων: TICKETSERVICES
online: http://www.ticketservices.gr
Τηλεφωνικά: 2107234567
Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39

Τιμές εισιτηρίων:
Γενική είσοδος: €10.00
Φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ: €5.00

Μιχάλης Παπαπέτρου
Χορωδία της ΕΡΤ