Το Δεύτερο Πρόγραμμα αποχαιρετά το θρύλο της δισκογραφίας Τάκη Β. Λαμπρόπουλο με...

Το Δεύτερο Πρόγραμμα αποχαιρετά το θρύλο της δισκογραφίας Τάκη Β. Λαμπρόπουλο με μια συνέντευξη-ντοκουμέντο 30.01.2021

Το Δεύτερο Πρόγραμμα αποχαιρετά το θρύλο της δισκογραφίας
Τάκη Β. Λαμπρόπουλο με μια συνέντευξη-ντοκουμέντο

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021, στις 16:00

Το Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 αποχαιρετά το θρύλο της δισκογραφίας Τάκη Β. Λαμπρόπουλο, που έφυγε από τη ζωή την περασμένη Τετάρτη, μεταδίδοντας το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021 στις 16:00 τη συνέντευξη-ντοκουμέντο που είχε δώσει πριν τρία χρόνια στον Φώτη Απέργη.

Στη μοναδική ραδιοφωνική του συνέντευξη, ο άρχοντας της ιστορικής Columbia αποκαλύπτει στον Φώτη Απέργη πώς γεννήθηκε ο «Επιτάφιος» με ερμηνευτή τον Γρηγόρη Μπιθικώτση, ποιος ήταν ο μοναδικός τραγουδιστής τον οποίο παραδεχόταν ο Στέλιος Καζαντζίδης, και ποιον σολίστ του μπουζουκιού παρομοίαζε ο Μίκης Θεοδωράκης με τον Μπαχ.

Ο Τάκης Β. Λαμπρόπουλος θυμάται πώς ανακάλυψε τον νεαρό τότε Σταύρο Ξαρχάκο και πώς εμπιστεύτηκε τον Μανώλη Μητσιά και τη Δήμητρα Γαλάνη, αφηγείται πώς χάρισε στον Μάρκο Βαμβακάρη ένα κοστούμι και αποκαλύπτει τι εννοούσε ο Μανώλης Χιώτης όταν έλεγε ότι «η ορχήστρα δεν πρέπει να μουτζουρώνει τον στίχο».

Τέλος, εξομολογείται τι ένιωσε ο ίδιος όταν είδε γκρεμισμένo και ερειπωμένο τo εργοστάσιο της Ριζούπολης, στο οποίο ηχογραφήθηκαν ιστορικοί δίσκοι του ελληνικού τραγουδιού.

Info

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021, στις 16:00

Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7

Συνέντευξη του Τάκη Β. Λαμπρόπουλου στον Φώτη Απέργη

Live Streaming: webradio.ert.gr/deftero

Facebook: www.facebook.com/defteroprogramma.fm