Το Θέατρο της Κυριακής στο Τρίτο: Άκου! Η παράσταση αρχίζει! «Η γυναίκα...

Το Θέατρο της Κυριακής στο Τρίτο: Άκου! Η παράσταση αρχίζει! «Η γυναίκα του Λωτ» του Μάριου Ποντίκα | Κυριακή 19.03.2023

ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το Θέατρο της Κυριακής στο Τρίτο
Άκου! Η παράσταση αρχίζει!

«Η γυναίκα του Λωτ» του Μάριου Ποντίκα

Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 19 Μαρτίου 2023, στις 22:00

Με το θεατρικό έργο του Μάριου Ποντίκα (1942-2022) «Η γυναίκα του Λωτ» που μεταδίδεται την Κυριακή 19 Μαρτίου 2023, στις 22:00, συνεχίζονται οι νέες θεατρικές παραγωγές κάθε δεύτερη Κυριακή από την εκπομπή «Το θέατρο της Κυριακής στο Τρίτο».

Τρεις περιθωριακοί, επαρκώς διαταραγμένοι και απελπισμένοι άνθρωποι, ένας άνδρας και δύο γυναίκες, συναντώνται στο ημιυπόγειο σπίτι της Θεοδώρας. Μαζί της μένει περιστασιακά και ο φορτηγατζής Παντελής. Η επίσκεψη μίας νεαρής, αλλά πολύ ταλαιπωρημένης κοπέλας, της Ρήνας, θα φέρει μεγάλη αναστάτωση στη φαινομενικά ήρεμη ζωή της Θεοδώρας και του Παντελή και θα οδηγήσει σε μεγάλη σύγκρουση ανάμεσα στους τρεις τους και σε ακόμη μεγαλύτερη ανατροπή.

Η Νικαίτη Κοντούρη, σκηνοθέτις της παράστασης, σημειώνει: «Πρωτογνώρισα το θεατρικό έργο του Μάριου Ποντίκα τη δεκαετία του ’80, μέσα από τις εμβληματικές παραστάσεις του θεάτρου Στοά. Με συγκινεί ιδιαίτερα που ανέλαβα την επιμέλεια της μεταφοράς της παράστασης “Η γυναίκας του Λωτ” στο Ραδιόφωνο της ΕΡΤ, μετά από σχεδόν 40 χρόνια. “Η γυναίκα του Λωτ” είναι ένα σκληρό, αινιγματικό, σπαρακτικό, νεοελληνικό θεατρικό κείμενο. Επιλέξαμε να επικεντρωθούμε στους δεσμούς που έχουν αναπτυχθεί ανάμεσα στα τρία φανερά πρόσωπα του έργου και του αφανούς, μικρού άρρωστου παιδιού που καθορίζει τις ζωές τους, ώστε η ραδιοφωνική μεταφορά να έχει την αμεσότητα, τον καταιγιστικό ρυθμό και την πυκνότητα που είναι απαραίτητα για την ακρόαση ενός έργου. Ευχαριστούμε θερμά τον αγαπητό συγγραφέα και φίλο Μάριο Ποντίκα για την εμπιστοσύνη του.

Σκηνοθεσία: Νικαίτη Κοντούρη
Μουσική επιμέλεια, μοντάζ μουσικής και ήχων: Δημήτρης Ιατρόπουλος
Ηχολήπτης: Γιάννης Συγλέτος
Studio μοντάζ: LOCATION SOUND/Live Sound & Video Recordings, Δημήτρης Ιατρόπουλος, Θέμης Ζαφειρόπουλος
Studio ηχογράφησης: K Films, Παναγιώτης Κακαβιάς
Οργάνωση και επιμέλεια παραγωγής: Ίλια Παπασπύρου

Ακούγονται οι ηθοποιοί: Γεράσιμος Σκιαδαρέσης (Παντελής), Μπέσυ Μάλφα (Θεοδώρα), Όλγα Σκιαδαρέση (Ρήνα), Νικαίτη Κοντούρη (αφήγηση)

Επιμέλεια εκπομπής: Μάρα Καλούδη

Δείτε το trailer

Info

Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 & 95,6

Κυριακή 19 Μαρτίου 2023, στις 22:00
Εκπομπή: «Το Θέατρο της Κυριακής στο Τρίτο»
«Η γυναίκα του Λωτ» του Μάριου Ποντίκα

Live Streaming: https://www.ertecho.gr/

Facebook: https://www.facebook.com/tritoprogramma