ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «Η δίκη της Μαίρης Ντιούγκαν» στις «Σειρές ραδιοφώνου στο Τρίτο»...

ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «Η δίκη της Μαίρης Ντιούγκαν» στις «Σειρές ραδιοφώνου στο Τρίτο» | Από Τρίτη 21.03 έως Τετάρτη 05.04.23

ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


«Η δίκη της Μαίρης Ντιούγκαν» του Μπάγιαρντ Βέιλερ
στις «Σειρές ραδιοφώνου στο Τρίτο»
Από το Αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας
Από Τρίτη 21.03 έως Τετάρτη 05.04.2023, στις 18:30
 

Η ραδιοφωνική μεταφορά του θεατρικού έργου «Η δίκη της Μαίρης Ντιούγκαν» του Αμερικανού συγγραφέα Μπάγιαρντ Βέιλερ (1869-1943) είναι η νέα ραδιοφωνική σειρά που κάνει πρεμιέρα την Τρίτη 21 Μαρτίου 2023, στις 18:30, στο πλαίσιο της εκπομπής «Σειρές Ραδιοφώνου στο Τρίτο».

Ένα δικαστικό δράμα ή ακριβέστερα η αναπαράσταση της ποινικής δίκης της Μαίρης Ντιούγκαν, μιας χορεύτριας η οποία κατηγορήθηκε ότι σκότωσε τον εκατομμυριούχο εραστή της, είναι η υπόθεση του έργου. Το έργο γνώρισε μεγάλη επιτυχία στο Μπρόντγουεϊ αλλά και στις ευρωπαϊκές και διεθνείς σκηνές στα τέλη της δεκαετίας του ΄20. Το 1929 μεταφέρθηκε πρώτη φορά στον κινηματογράφο, σε σκηνοθεσία του ίδιου του συγγραφέα. Ακολούθησε δεύτερη κινηματογραφική μεταφορά το 1941 και πολλές παραστάσεις μέχρι και τις αρχές της δεκαετίας του ’60.

Το έργο, σε ραδιοφωνική μεταφορά των Δημήτρη Κωνσταντινίδη και Μήτσου Λυγίζου, το οποίο θα ολοκληρωθεί  σε 12 ημίωρα  επεισόδια, μεταδόθηκε πρώτη φορά από το Θέατρο Συνεχείας το καλοκαίρι του 1958. Η μουσική επιμέλεια είναι του Τάσου Μαστοράκη.

Ακούγονται οι ηθοποιοί: Καρούσος, Φοίβος Ταξιάρχης, Στέφανος Ληναίος, Ανδρέας Φιλιππίδης, Γιώργος Πλούτης, Νίκος Δενδρινός, Τρύφων Καρατζάς, Δημήτρης Κάλλας, Μήτσος Μυράτ, Νάσος Κεδράκας, Αλέκα Παίζη, Άλκηστης Γάσπαρη, Θάλεια Καλλιγά, Ελεάνα Απέργη, Λέλα Ησαΐα, Ρίτα Μουσούρη

Eπιμέλεια εκπομπής: Μάρα Καλούδη