ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Η εικαστικός και κινηματογραφίστρια Λουκία Αλαβάνου στην εκπομπή «Η εποχή...

ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Η εικαστικός και κινηματογραφίστρια Λουκία Αλαβάνου στην εκπομπή «Η εποχή των εικόνων στο Τρίτο» | 12.08.2023

ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

«Η εποχή των εικόνων στο Τρίτο»
Με την Κατερίνα Ζαχαροπούλου
Καλεσμένη η εικαστικός και κινηματογραφίστρια Λουκία Αλαβάνου
Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 12 Αυγούστου 2023, στις 19:00

Την εικαστικό και κινηματογραφίστρια Λουκία Αλαβάνου φιλοξενεί η Κατερίνα Ζαχαροπούλου στην εκπομπή «Η εποχή των εικόνων στο Τρίτο», που μεταδίδεται το Σάββατο 12 Αυγούστου 2023, στις 19:00 από το Τρίτο Πρόγραμμα, με αφορμή τη συμμετοχή της στην 59η Μπιενάλε Βενετίας (2022), στην οποία εκπροσώπησε τη χώρα μας με το έργο «Αναζητώντας τον Κολωνό».

Πρόκειται για μια ταινία 17 λεπτών γυρισμένη με τεχνολογία Virtual Reality 360, η οποία μεταφέρει τον αρχαίο μύθο του «Οιδίποδα επί Κολωνώ» στο παρόν της κοινότητας Ρομά της Νέας Ζωής Ασπροπύργου.

Αρχαϊσμοί και υπερσύγχρονη τεχνολογία, παρελθόν, παρόν και μέλλον βρίσκονται σε μια διαρκή σχέση στο έργο της Λουκίας Αλαβάνου. Η ταινία για τον Οιδίποδα με πρωταγωνιστές Ρομά, εγκιβωτίζεται σε μια φουτουριστική κατασκευή, εμπνευσμένη από τα οράματα του αρχιτέκτονα Τάκη Ζενέτου για την «πόλη στα σύννεφα» και την «ηλεκτρονική πόλη».

Η Λουκία Αλαβάνου, ερμηνεύοντας όλο της το έργο, αποκαλύπτει μια σταθερή και αναπτυσσόμενη σχέση με την εικόνα, το μοντάζ, τις νέες τεχνολογίες και τον τρόπο της να εστιάζει σε κοινωνικές θεματικές.

Info

«Η εποχή των εικόνων στο Τρίτο»

Σάββατο 12 Αυγούστου 2023, στις 19:00

Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 & 95,6

Live Streaming: ertecho.gr/radio/trito

Facebook: www.facebook.com/tritoprogramma