Αφιέρωμα του Αρχείου της ΕΡΤ στον Νίκο Κούρκουλο (30 Ιανουαρίου 2007)

Αφιέρωμα του Αρχείου της ΕΡΤ στον Νίκο Κούρκουλο (30 Ιανουαρίου 2007)

Αφιέρωμα του Αρχείου της ΕΡΤ

στον Νίκο Κούρκουλο (30 Ιανουαρίου 2007)

Φέτος συμπληρώνονται 13 χρόνια από το θάνατο του Νίκου Κούρκουλου, στις 30 Ιανουαρίου 2007. Το Αρχείο της ΕΡΤ, τιμώντας τη μνήμη του, ψηφιοποίησε και παρουσιάζει στην ιστοσελίδα http://www.ert.gr/news/arxeio-afierwmata/ μια σπάνια τηλεοπτική του συνέντευξη, που παραχώρησε το 1974, στην εκπομπή του ΕΙΡΤ «Οι ρεπόρτερς», στην οποία, μεταξύ άλλων, μιλά και για το Θέατρο Κάππα, που άνοιξε εκείνη τη χρονιά για πρώτη φορά τις πύλες του στο κοινό.

«Οι ρεπόρτερς»

Νίκος Κούρκουλος μιλά για τη δημιουργία του Θεάτρου Κάππα κι αποκαλύπτει ότι αποφάσισε να του δώσει αυτό το όνομα προς τιμήν του Κάφκα. «Έπαιξα τους δύο ήρωές του, τους δύο Κ. στη “Δίκη” και στον “Πύργο”», εξηγεί. Επίσης, μιλά για τον ήρωα που θα υποδυθεί στην παράσταση που ετοιμάζει. Πρόκειται για τον Κράνγκλερ, από το θεατρικό έργο «Ταμπούρλα μέσα στη νύχτα» του Μπρεχτ, που ανέβηκε εκείνη τη χρονιά στο Θέατρο Κάππα, σε μετάφραση Παύλου Μάτεσι και σκηνοθεσία Αλέξη Σολωμού.

Ακόμη, ο Νίκος Κούρκουλος μιλά για το θέατρο κατά τη διάρκεια της επταετίας, για τη συνεργασία του με τη Μελίνα Μερκούρη στο μιούζικαλ «Ίλια Ντάρλινγκ» και τα σχέδιά τους να ξαναβρεθούν στη σκηνή, ενώ εξηγεί τι μπορεί να φέρει την επιτυχία στο θέατρο.

Η εκπομπή προβλήθηκε στις 4 Οκτωβρίου 1974

Δείτε το αφιέρωμα στη διεύθυνση: https://www.ert.gr/arxeio-afierwmata/nikos-koyrkoylos-30-ianoyarioy-2007/