ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – Η μουσικός Ευδοξία Υψηλάντη στην εκπομπή «Μουσικές αφηγήσεις» με...

ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – Η μουσικός Ευδοξία Υψηλάντη στην εκπομπή «Μουσικές αφηγήσεις» με την Άννα Σακαλή | Κυριακή 01.10.2023

ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Η μουσικός Ευδοξία Υψηλάντη 
στην εκπομπή «Μουσικές αφηγήσεις» με την Άννα Σακαλή
Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 1η Οκτωβρίου 2023, στις 09:00

Τη βραβευμένη μουσικό Ευδοξία Υψηλάντη φιλοξενεί η Άννα Σακαλή στην εκπομπή «Μουσικές αφηγήσεις», που μεταδίδεται την Κυριακή 1η Οκτωβρίου 2023, στις 9 το πρωί, από το Τρίτο Πρόγραμμα. Αφορμή, η νέα της σύνθεση «Το ασχημόπαπο», η οποία βασίζεται στο ομότιτλο παραμύθι του Δανού συγγραφέα Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και ηχογράφησε η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, στις 28 Ιουνίου 2023, στο Στούντιο Β, με μαέστρο τον Γιώργο Αραβίδη, σε παραγωγή Βασίλη Δραμουντάνη και ηχοληψία Κωστή Γιαννακόπουλου.

Πρόκειται για επτά μουσικά κομμάτια για ορχήστρα και αφηγητή. Ένα κλασικό παραμύθι για τη σημασία της διαφορετικότητας και της αίσθησης του ανήκειν. Για τη σημασία του να είναι κανείς διαφορετικός και αποδεκτός από τους άλλους, την αναζήτηση της περιπέτειας, την ανάγκη να αγαπηθεί και να συμπορευθεί με το κοινωνικό σύνολο ως μέρος του.

Συνθέτρια, πιανίστρια και μουσικός αντιγραφέας στα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ, με καλλιτεχνική παρουσία από το 2004 (μουσική για το θέατρο, τον κινηματογράφο, το παραμύθι και συναυλιακά προγράμματα), με διακρίσεις σε ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς σύνθεσης και παρουσιάσεις έργων της σε γνωστούς χώρους τέχνης (Μέγαρο Μουσικής, Athenaeum), η Ευδοξία Υψηλάντη μάς αφηγείται μουσικά τη δημοφιλή και αγαπημένη ιστορία του Δανού λογοτέχνη. Εκτός από τη σύνθεση, η Ευδοξία Υψηλάντη υπογράφει επίσης τη διασκευή και την αφήγηση. Επίσης, το έργο θα ενταχθεί ως εκπαιδευτικό πρόγραμμα στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, από τον Φεβρουάριο του 2024.

Παραγωγή-παρουσίαση: Άννα Σακαλή