Αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας από το Τρίτο Πρόγραμμα 16.09.2020

Αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας από το Τρίτο Πρόγραμμα 16.09.2020

ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

«Παράθυρο στον κόσμο»

Αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020, ώρα 10:00

Maria-Callas-2

Την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 10:00 στο Τρίτο Πρόγραμμα, με αφορμή τη συμπλήρωση 43 χρόνων από τον θάνατο της Μαρίας Κάλλας, η εκπομπή «Παράθυρο στον κόσμο», που επιμελούνται και παρουσιάζουν η Τζουλιέττα Καρόρη και ο Διονύσης Μαλλούχος, φιλοξενεί ένα αφιέρωμα στην κορυφαία Ελληνίδα υψίφωνο, το οποίο μεταδόθηκε πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2007, στο Τρίτο Πρόγραμμα.

«Φωνή εκ βαθέων αναβαίνουσα ως μύρον…». Η φράση αυτή του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη ταιριάζει τόσο στη μνήμη της σπουδαίας φωνής που σίγησε στις 16 Σεπτεμβρίου του 1977.

Με μελωδικό όχημα αγαπημένες ερμηνείες της Μαρίας Κάλλας, ο Γιάννης Ευσταθιάδης, η Τζουλιέττα Καρόρη και ο Διονύσης Μαλλούχος διαβάζουν αποσπάσματα από ελληνικά λογοτεχνικά βιβλία αφιερωμένα στη μεγάλη λυρική τραγουδίστρια (Μένη Κουμανταρέα: «Θυμάμαι τη Μαρία» και Σωτήρη Κακίση: «Για μένα η Κάλλας»), ανθολογούν γνώμες και κριτικές τοποθετήσεις προσωπικοτήτων για τη Μαρία Κάλλας (η Elisabeth Schwarzkopf, είχε δηλώσει πως δεν θα τραγουδήσει ποτέ ξανά «Τραβιάτα», θεωρώντας πως η Κάλλας είχε αγγίξει την τελειότητα). Επίσης, ανθολογούν διηγήσεις σημαντικών σύγχρονών της, όπως μεταξύ άλλων, του Λουκίνο Βισκόντι και του Φράνκο Τζεφιρέλι, αλλά και δικών της ανθρώπων, όπως του πρώτου της συζύγου Τζιοβάνι Μπατίστα Μενεγκίνι και ανιχνεύουν τη μελοδραματική πλευρά της Τέχνης της.

Επιμέλεια ήχου: Σπύρος Ηλιάδης

Συντονιστείτε στο Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 & 95,6

Info

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020, ώρα 10:00

«Παράθυρο στον κόσμο»

Αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας

Live Streaming: webradio.ert.gr/trito

Facebook: https://www.facebook.com/tritoprogramma