Αφιέρωμα της «Φωνής της Ελλάδας» στο Ελληνικό Περίπτερο της Biennale

Αφιέρωμα της «Φωνής της Ελλάδας» στο Ελληνικό Περίπτερο της Biennale

Αφιέρωμα της «Φωνής της Ελλάδας»
στο Ελληνικό Περίπτερο της Biennale

Η Κατερίνα Τσέλου, επιμελήτρια του Ελληνικού Περιπτέρου στην 58η Διεθνή Έκθεση Τέχνης ― La Biennale di Venezia είναι προσκεκλημένη της εκπομπής της Φωνής της Ελλάδας «Hellas Plus» με τον Παναγιώτη Τσολιά, την Τετάρτη 29 Μαΐου 2019, στις 16:00.

Η κυρία Τσέλου θα μιλήσει για την εκπροσώπηση της χώρας στην εμβληματική αυτή έκθεση από τρεις διακεκριμένους Έλληνες καλλιτέχνες: τον Ζάϕο Ξαγοράρη, την Εύα Στεϕανή και τον Πάνο Χαραλάμπους, που παρουσιάζουν την έκθεση με τον γενικό τίτλο Mr. Stigl.

Τι παραφράζει η Ιστορία και τι αποκρύπτει;

Επενδύοντας τον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο του ελληνικού περιπτέρου στη Βενετία με εγκαταστάσεις, εικόνες και ήχους, οι τρεις καλλιτέχνες αναδεικνύουν διαφορετικές πλευρές του πολιτικού, ιδιωτικού και κοινωνικού μας βίου. Στο περιβάλλον που δημιουργούν η μετατόπιση από τις μεγάλες αφηγήσεις προς τις προσωπικές ιστορίες είναι διαρκής. Άγνωστες (ή λιγότερο γνωστές) λεπτομέρειες αναδύονται για να ανατρέψουν με παιγνιώδη τρόπο τις επίσημες εκδοχές της Ιστορίας.

Ο Mr. Stigl, που δανείζει το όνομά του στον τίτλο της έκθεσης στο ελληνικό περίπτερο, είναι αποτέλεσμα μιας παρανόησης, ένα ιστορικό παράδοξο, ένας φανταστικός ήρωας μιας άγνωστης ιστορίας, ο οποίος μάς μεταφέρει στις παρυφές της επίσημης Ιστορίας, αλλά και της ίδιας της πραγματικότητας.