Δεύτερο Πρόγραμμα – «Ρεμπέτικο Σεργιάνι»: Αφιέρωμα στον Πειραιά 15.02.2019

Δεύτερο Πρόγραμμα – «Ρεμπέτικο Σεργιάνι»: Αφιέρωμα στον Πειραιά 15.02.2019

ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

«Ρεμπέτικο Σεργιάνι»

Αφιέρωμα στον Πειραιά

Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019, ώρα 23:00

Στην πόλη  που άνθισε το ρεμπέτικο τραγούδι, τον Πειραιά είναι αφιερωμένη η εκπομπή «Ρεμπέτικο Σεργιάνι» που μεταδίδεται την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 23:00 από το Δεύτερο Πρόγραμμα.

Βαμβακάρης, Τσιτσάνης, Παπαϊωάνου, Μπαγιαντέρας, Παπάζογλου, Χατζηχρήστος, Μητσάκης, Κερομύτης  και οι υπόλοιποι της ρεμπέτικης παρέας ζωντανεύουν με τα τραγούδια τους εικόνες από τις γειτονιές του Πειραιά, και δίνουν το στίγμα της πόλης την περίοδο του μεσοπολέμου και των πρώτων μεταπολεμικών χρόνων.

Μέσα από τα ρεμπέτικα όλη η Ελλάδα μαθαίνει τις συνοικίες του Πειραιά, ενώ ταυτόχρονα στα τραγούδια πρωταγωνιστούν χαρακτήρες κάθε λογής, περιθωριακοί τύποι, πορτοφολάδες, τα κορίτσια από τα Βούρλα και αργότερα την Τρούμπα, ναυτικοί, πρόσφυγες, άνθρωποι της δουλειάς και του μόχθου αλλά και καλοντυμένοι αστοί και αξιοπρεπείς έμποροι.

Θα ακουστούν τραγούδια αγαπημένα αλλά και κάποια άλλα λιγότερο γνωστά, μα σίγουρα καταπληκτικά από κάθε άποψη. Ρεμπέτικα αλλά και λαϊκά αφιερωμένα στο μεγάλο λιμάνι για δύο ώρες.

Κείμενα–παρουσίαση: Σάκης Τσάρας

Συντονιστείτε στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 & 102,9!

Info:

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019, ώρα 23:00

«Ρεμπέτικο Σεργιάνι»

Live Streaming: webradio.ert.gr/deftero

Facebook: www.facebook.com/defteroprogramma.fm