ΕΡΤ – Τα «Γράμματα από τη Γερμανία» του Μίκη Θεοδωράκη στο «SummERTime»...

ΕΡΤ – Τα «Γράμματα από τη Γερμανία» του Μίκη Θεοδωράκη στο «SummERTime» 20.07.2016

Τα «Γράμματα από τη Γερμανία» του Μίκη Θεοδωράκη

στο «SummERTime»

 Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016, στις 21:00

Στο πλαίσιο των συναυλιών που περιλαμβάνει η πολιτιστική-μουσική δράση «SummERTime – Καλοκαίρι στην Αγία Παρασκευή», την οποία συνδιοργανώνουν η ΕΡΤ και ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016 και ώρα 21:00, θα παρουσιαστούν τραγούδια από τον περίφημο κύκλο τραγουδιών «Γράμματα από τη Γερμανία» σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη και ποίηση Φώντα Λάδη, με τη συμμετοχή σπουδαίων ερμηνευτών.

Την 20ή Ιουλίου, μια μέρα με βαρύ ιστορικό φορτίο, επέλεξαν η ΕΡΤ και ο Δήμος Αγίας Παρασκευής για να φιλοξενήσουν στον προαύλιο χώρο του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ, μια ξεχωριστή συναυλία, η οποία γίνεται και με αφορμή τη συμπλήρωση πενήντα χρόνων από την πρώτη παρουσίαση της γνωστής σειράς τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη «Γράμματα από τη Γερμανία», που ξάφνιασαν στην εποχή τους με την απλότητα, την αμεσότητα και το έντονο θεατρικό και σατιρικό τους ύφος.

Στις μέρες μας, που το μεταναστευτικό και προσφυγικό πρόβλημα γιγαντώνεται, τα «Γράμματα από τη Γερμανία» γίνονται ιδιαίτερα επίκαιρα, καθώς καταγγέλλουν τις αληθινές αιτίες της μετανάστευσης: τους πολέμους και την κοινωνική αδικία. Με προβολές ταινιών και μνήμες γνωστών τραγουδιών και άλλων ντοκουμέντων της εποχής, καθώς και μικρά κείμενα, θα αναπαραχθεί  το κλίμα της δεκαετίας του ’60 μεταφερμένο στη σημερινή ιστορική συγκυρία του προσφυγικού.

Τραγουδούν: Βασίλης Κορακάκης, Αφροδίτη Μάνου, Γιώργος Μεράντζας, Σοφία Παπάζογλου.

Ενορχήστρωση και διεύθυνση ορχήστρας: Γιάννης Παπαζαχαριάκης.

Σκηνοθεσία: Κυριάκος Χατζημιχαηλίδης.

Αφήγηση: Γεωργία Ανέστη.

Παίζουν οι μουσικοί: Μίμης Ντούτσουλης (μπάσο), Γιώργος Κατσίκας (τύμπανα), Γιάννης Σινάνης (μπουζούκι), Άρης Κούκος (μπουζούκι), Γιώργος Παπαχριστούδης (πιάνο, πλήκτρα), Ντίνος Χατζηιορδάνου (ακορντεόν), Γιάννης Παπαζαχαριάκης (ακουστική κιθάρα).

Σας καλούμε στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ -με ελεύθερη είσοδο- για να παρακολουθήσετε ένα από τα κορυφαία έργα του Μίκη Θεοδωράκη, σε ποίηση Φώντα Λάδη.

Η συναυλία θα μεταδοθεί απευθείας από το Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 και τη Φωνή της Ελλάδας.

Ώρα προσέλευσης 20:30.