Καλοκαίρι με «Χαρακτήρες» – Η νέα δεκαπεντάλεπτη ψυχαγωγική εκπομπή στο Τρίτο Πρόγραμμα

Καλοκαίρι με «Χαρακτήρες»

Η νέα δεκαπεντάλεπτη ψυχαγωγική εκπομπή στο Τρίτο Πρόγραμμα

για χαρακτήρες που συναντάμε καθημερινά!

Από την Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

και καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή, στις 18:30

«Χαρακτήρες» που συναντάμε καθημερινά, οικείες σε όλους μας φιγούρες, «συνομιλούν» θεατρικά με το κοινό μέσα από τα κείμενα των μεγάλων χαρακτηρογράφων Θεόφραστου, Λασκαράτου, Jean de La Bruyère αλλά και τον γάργαρο λόγο των Αισώπου, Σούτσου, Βηλαρά, Ροΐδη κ.ά.

Με το μικροσκόπιο στραμμένο προς τον άνθρωπο, τα κείμενα αυτά γίνονται καθρέφτης όλων των εποχών και των χαρακτήρων που παρελαύνουν μπροστά μας, μεγεθυμένων με το χιούμορ και την οξύνοια αυτών των μεγάλων συγγραφέων. Συναντάμε τον είρωνα, τον κόλακα, τον δεισιδαίμονα ή τον βδελυρό, τον σπάταλο ή τον οξύθυμο, σε μια γλώσσα που κινητοποιεί στο άκουσμά της: καθαρεύουσα, επτανησιακό ιδίωμα, ντοπιολαλιές.

Στην εκπομπή, με τις φωνές των ηθοποιών Ντίνας Σταματοπούλου, Γιάννη Στόλλα και Αλεξάνδρας Κουλούρη και τη μουσική του Πλάτωνα Τσαμαδού, «παρελαύνουν» 200 και πλέον «Χαρακτήρες», που:

• Συνθέτουν ένα δροσερό χιουμοριστικό και φιλοσοφικό άκουσμα μέσα στην ημέρα, θυμίζοντάς μας καθημερινούς οικείους χαρακτήρες
  • Δίνουν την ευκαιρία στο ευρύ κοινό να γνωρίσει υπό άλλο πρίσμα τον λόγο των σημαντικών Θεόφραστου, Βηλαρά, Λασκαράτου, Σούτσου, Ροΐδη κ.ά.,
  • Αναδεικνύουν ουσιαστικά την ποικιλομορφία, την ιστορικότητα, τη ζωντάνια και τη θεατρικότητα της ελληνικής γλώσσας.

Καλή ακρόαση!

Σύλληψη-επιμέλεια εκπομπής: Ντίνα Σταματοπούλου
Ηθοποιοί: Γιάννης Στόλλας, Αλεξάνδρα Κουλούρη, Ντίνα Σταματοπούλου
Πρωτότυπη μουσική-μουσική επιλογή: Πλάτωνας Τσαμαδός
Πολιτιστική Εταιρεία ΦΡΕΟΝ για το Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ

Συντονιστείτε στο Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 & 95,6!

Info:

Από Δευτέρα έως Παρασκευή, στις 18:30