Ορθή επανάληψη -Πρώτο Πρόγραμμα – «Athens Calling» 28.11.2016

Ορθή επανάληψη -Πρώτο Πρόγραμμα – «Athens Calling» 28.11.2016

«Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί)

Κάθε Δευτέρα στις 10 με 12 το βράδυ, στο πλαίσιο της εκπομπής του Πρώτου Προγράμματος «Athens Calling», ο Περικλής Βασιλόπουλος με τη συνεργασία της Επιτροπής Κοινωνικής Ευθύνης και του Κέντρου Επικοινωνίας Ενημέρωσης Πολιτών (ΚΕΕΠ) της ΕΡΤ, προωθεί το συμμετοχικό κοινωνικό διάλογο διαμέσου του Συμβουλίου Κοινωνικού Ελέγχου της ΕΡΤ και παρουσιάζει θέματα κοινωνικής ευθύνης και δικαιωμάτων στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Πρόκειται για μια δίωρη, βραδινή ραδιοφωνική περιήγηση σε καινοτόμες ιδέες και πρακτικές, που προσπαθεί να ανοίξει γέφυρες με τους Έλληνες της Διασποράς.

Τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016,  η εκπομπή θα συνεχίσει στο θέμα των μεγάλων τεχνολογικών εξελίξεων της ψηφιακής τηλεόρασης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης.

Στο πρώτο μέρος της εκπομπής, στο στούντιο της Αγίας Παρασκευής, ο Περικλής Βασιλόπουλος συνομιλεί με τον Αθανάσιο Κανάτα (καθηγητής στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς και κοσμήτορας της Σχολής Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών), ο οποίος απαντάει στα εξής ερωτήματα: Ποια είναι η σημασία της σωστής διαχείρισης του ψηφιακού φάσματος και η σύννομη δράση των παρόχων Δικτύου (π.χ. Digea, ΕΡΤ) και των παρόχων περιεχομένου (ΕΡΤ και ιδιωτικά κανάλια, εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας); Ποια αναμένεται να είναι η εξέλιξη της θέασης τηλεοπτικού περιεχομένου διαμέσου των «πολλαπλών οθονών» (παραδοσιακή μετάδοση και smartTV, κινητές συσκευές/smartphones σε 4G και 5G, διαδίκτυο, tablets); Ποιες είναι οι επιπτώσεις για τις δημόσιες ραδιοτηλεοράσεις στην Ευρώπη;

Τηλεφωνική παρέμβαση στην εκπομπή θα κάνει ο Γιώργος Πλειός, καθηγητής ΜΜΕ στο ΕΚΠΑ και μέλος του Νέου Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής, ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Βασίλης Μαγκλάρας, μιλάει για την ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας υψηλού εύρους 100 Mbps και την ευρωπαϊκή πολιτική.

Τι είναι τα ΣΚΕ;

Το ΣΚΕ Αττικής της ΕΡΤ αποτελείται συνολικά από 110 μέλη με ίσο αριθμό εκπροσώπων 55 κοινωνικών φορέων και 55 πολιτών που κληρώθηκαν ανάμεσα σε 2.260 πολίτες, οι οποίοι δήλωσαν συμμετοχή. Το ΣΚΕ Αττικής μαζί με το ΣΚΕ Κεντρικής Μακεδονίας με έδρα τη Θεσσαλονίκη, είναι τα δύο (2) πρώτα από τα δεκατρία (13) ΣΚΕ που θα συγκροτηθούν σε όλες τις περιφέρειες της χώρας. Τα ΣΚΕ αποτελούν μια καινοτομική πρωτοβουλία που προβλέπεται από το νόμο 4324/15 για τη νέα ΕΡΤ, είναι ανεξάρτητα όργανα με συμβουλευτικό χαρακτήρα και έχουν στόχο τη βελτίωση της ΕΡΤ, υπέρ του δημόσιου συμφέροντος. Αρμόδια υπηρεσία για τη συγκρότηση και τη λειτουργία τους είναι το Κέντρο Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Πολιτών (ΚΕΕΠ), υπό την εποπτεία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ.

 

Συντονιστείτε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8!

 Info:

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016, 22:00-24:00

Εκπομπή: «Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί)

Live Streaming: webradio.ert.gr/proto

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert