Πρώτο Πρόγραμμα – «Athens Calling» 05.09.2016

Πρώτο Πρόγραμμα – «Athens Calling» 05.09.2016

«Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί)Vasilopoulos Periklis (1)

Κάθε Δευτέρα στις 10 με 12 το βράδυ, στο πλαίσιο της εκπομπής του Πρώτου Προγράμματος «Athens Calling», ο Περικλής Βασιλόπουλος με τη συνεργασία της Επιτροπής Κοινωνικής Ευθύνης και του Κέντρου Επικοινωνίας Ενημέρωσης Πολιτών (ΚΕΕΠ) της ΕΡΤ, προωθεί το συμμετοχικό κοινωνικό διάλογο διαμέσου του Συμβουλίου Κοινωνικού Ελέγχου της ΕΡΤ και παρουσιάζει θέματα κοινωνικής ευθύνης και δικαιωμάτων στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Πρόκειται για μια δίωρη, βραδινή ραδιοφωνική περιήγηση σε καινοτόμες ιδέες και πρακτικές, που προσπαθεί να ανοίξει γέφυρες με τους Έλληνες της Διασποράς.

Αυτή τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016,  με αφορμή το  45ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο, η εκπομπή ασχολείται με την εκδοτική και λογοτεχνική παραγωγή στην Ελλάδα, που αποτελούν βασικό κορμό ανάπτυξης της Δημιουργικής και Πολιτιστικής Βιομηχανίας, που διεθνώς και στην Ευρώπη (Creative Europe), αποτελούν πλέον ένα σημαντικό αναπτυξιακό διακύβευμα εξόδου από την κρίση.

Καλεσμένη της εκπομπής και του Περικλή Βασιλόπουλου στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, είναι η συγγραφέας Έλενα Μαρούτσου («Οι χυδαίες ορχιδέες»). Παρουσιαστής και καλεσμένη, συζητούν με τους συγγραφείς Βασιλική Πέτσα («Μόνο το αρνί»), η οποία ζει και εργάζεται στην Ιρλανδία και Θοδωρή Καλλιφατίδη («Πάντα θα επιστρέφω»), ο οποίος ζει και εργάζεται στη Σουηδία.

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:

Α) Η άνθηση της λογοτεχνίας εν μέσω κρίσης.

Β) Η μορφή της λογοτεχνίας που φαίνεται ως κυρίαρχη στην Ελλάδα, εκτός από την ποίηση είναι ο τύπος του διηγήματος και των σύντομων ιστοριών και όχι το μυθιστόρημα. Γιατί;

Γ) Σύγκριση της λογοτεχνικής παραγωγής σε Ελλάδα, Ιρλανδία, Σουηδία και η εμπειρία της λογοτεχνίας σε μία ξένη χώρα. Ο ρόλος της ελληνικής λογοτεχνίας της Διασποράς.

Τι είναι τα ΣΚΕ;

Το ΣΚΕ Αττικής της ΕΡΤ αποτελείται συνολικά από 110 μέλη με ίσο αριθμό εκπροσώπων 55 κοινωνικών φορέων και 55 πολιτών που κληρώθηκαν ανάμεσα σε 2.260 πολίτες, οι οποίοι δήλωσαν συμμετοχή. Το ΣΚΕ Αττικής μαζί με το ΣΚΕ Κεντρικής Μακεδονίας με έδρα τη Θεσσαλονίκη, είναι τα δύο (2) πρώτα από τα δεκατρία (13) ΣΚΕ που θα συγκροτηθούν σε όλες τις περιφέρειες της χώρας. Τα ΣΚΕ αποτελούν μια καινοτομική πρωτοβουλία που προβλέπεται από το νόμο 4324/15 για τη νέα ΕΡΤ, είναι ανεξάρτητα όργανα με συμβουλευτικό χαρακτήρα και έχουν στόχο τη βελτίωση της ΕΡΤ, υπέρ του δημόσιου συμφέροντος. Αρμόδια υπηρεσία για τη συγκρότηση και τη λειτουργία τους είναι το Κέντρο Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Πολιτών (ΚΕΕΠ), υπό την εποπτεία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ.

 

Συντονιστείτε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8!

Info:

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016, 22:00-24:00

Εκπομπή: «Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί)

Live Streaming: webradio.ert.gr/proto

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert