Πρώτο Πρόγραμμα – «Athens Calling» 13.02.2017

Πρώτο Πρόγραμμα – «Athens Calling» 13.02.2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί)

Vasilopoulos Periklis (2)

Κάθε Δευτέρα στις 10 με 12 το βράδυ, στο πλαίσιο της εκπομπής «Athens Calling» του Πρώτου Προγράμματος, ο Περικλής Βασιλόπουλος με τη συνεργασία της Επιτροπής Κοινωνικής Ευθύνης και του Κέντρου Επικοινωνίας Ενημέρωσης Πολιτών (ΚΕΕΠ) της ΕΡΤ, προωθεί το συμμετοχικό κοινωνικό διάλογο διαμέσου του Συμβουλίου Κοινωνικού Ελέγχου της ΕΡΤ και παρουσιάζει θέματα κοινωνικής ευθύνης και δικαιωμάτων στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Πρόκειται για μια δίωρη, βραδινή ραδιοφωνική περιήγηση σε καινοτόμες ιδέες και πρακτικές, που προσπαθεί να ανοίξει γέφυρες με τους Έλληνες της Διασποράς και διαμέσου της Φωνής της Ελλάδας αναμεταδίδεται σε ολόκληρο τον κόσμο.

 Τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου, η εκπομπή ασχολείται με το πρώτο -ιστορικά- Μέσο Μαζικής Επικοινωνίας και την εξέλιξή του τον 21ο αιώνα. Αν και η παραγωγή ραδιοφωνικού περιεχομένου έχει ελάχιστα αλλάξει τις τελευταίες δεκαετίες, ο τρόπος ακρόασης και μετάδοσης (διαδικτυακή live streaming ακρόαση, smartphones και κινητά, ψηφιακό-δορυφορικό ραδιόφωνο) γνωρίζει μεγάλες αλλαγές. Η Ελληνική Ραδιοφωνία, το μοναδικό ραδιόφωνο με πανελλαδική και παγκόσμια κάλυψη, εξελίσσεται επίσης.

Καλεσμένοι είναι οι: Μάικ Νούτζεντ (διευθυντής Τεχνικής Ανάπτυξης & Σχεδιασμού της ΕΡΤ), Δημήτρης Γαζιδέλλης (διευθυντής Ανάπτυξης & Λειτουργίας Δικτύων της ΕΡΤ), Γαβριήλ Κασιμάτης (πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Μηχανικών & Τεχνικών και Γενικός Γραμματέας της Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ).

Ο Γιάννης Τζαννετάκος μιλάει για το πρωτοφανές παράδειγμα του ΑΘΗΝΑ 9.84 το 1987 που γεννήθηκε από την κινητοποίηση των πολιτών στο Κανάλι 15, που είχε ιδρυθεί από τον Ρούσσο Κούνδουρο.

Ο Βασίλης Μαγκλάρας, γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, μιλάει για τις δορυφορικές πρωτοβουλίες και την εξαγγελθείσα ίδρυση του Εθνικού Κέντρου Διαστημικών Εφαρμογών.

Τι είναι τα ΣΚΕ;

Το ΣΚΕ Αττικής της ΕΡΤ αποτελείται συνολικά από 110 μέλη με ίσο αριθμό εκπροσώπων 55 κοινωνικών φορέων και 55 πολιτών που κληρώθηκαν ανάμεσα σε 2.260 πολίτες, οι οποίοι δήλωσαν συμμετοχή. Το ΣΚΕ Αττικής μαζί με το ΣΚΕ Κεντρικής Μακεδονίας με έδρα τη Θεσσαλονίκη, είναι τα δύο (2) πρώτα από τα δεκατρία (13) ΣΚΕ που θα συγκροτηθούν σε όλες τις περιφέρειες της χώρας. Τα ΣΚΕ αποτελούν μια καινοτομική πρωτοβουλία που προβλέπεται από το νόμο 4324/15 για τη νέα ΕΡΤ, είναι ανεξάρτητα όργανα με συμβουλευτικό χαρακτήρα και έχουν στόχο τη βελτίωση της ΕΡΤ, υπέρ του δημόσιου συμφέροντος. Αρμόδια υπηρεσία για τη συγκρότηση και τη λειτουργία τους είναι το Κέντρο Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Πολιτών (ΚΕΕΠ), υπό την εποπτεία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ.

Συντονιστείτε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8!

 Info:

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017, 22:00-24:00

Εκπομπή: «Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί)

Live Streaming: webradio.ert.gr/proto

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert