Πρώτο Πρόγραμμα – «Athens Calling» 19.09.2016

Πρώτο Πρόγραμμα – «Athens Calling» 19.09.2016

«Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί)

Vasilopoulos Periklis (1)

Κάθε Δευτέρα στις 10 με 12 το βράδυ, στο πλαίσιο της εκπομπής του Πρώτου Προγράμματος «Athens Calling», ο Περικλής Βασιλόπουλος με τη συνεργασία της Επιτροπής Κοινωνικής Ευθύνης και του Κέντρου Επικοινωνίας Ενημέρωσης Πολιτών (ΚΕΕΠ) της ΕΡΤ, προωθεί το συμμετοχικό κοινωνικό διάλογο διαμέσου του Συμβουλίου Κοινωνικού Ελέγχου της ΕΡΤ και παρουσιάζει θέματα κοινωνικής ευθύνης και δικαιωμάτων στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Πρόκειται για μια δίωρη, βραδινή ραδιοφωνική περιήγηση σε καινοτόμες ιδέες και πρακτικές, που προσπαθεί να ανοίξει γέφυρες με τους Έλληνες της Διασποράς.

Αυτή τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016,  η εκπομπή θα ασχοληθεί με τη Ρητορική Μίσους (Hate Speech), την ισλαμοφοβία που παίρνει πλέον τη θέση του παραδοσιακού αντισημιτισμού και την ανάγκη διαλόγου και συμβίωσης των πολιτισμών και των θρησκειών.

Με τον Περικλή Βασιλόπουλο συνομιλούν οι:  Αλέξανδρος Σακελλαρίου (Δρ. Θρησκειολογίας, ερευνητής στο Πάντειο), Yonous Muhammadi (πρόεδρος Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων και μέλος του Συμβουλίου Κοινωνικού Ελέγχου (ΣΚΕ) της ΕΡΤ), Άννα Στάμου (υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδος).

Η Πηνελόπη Φουντεδάκη (καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο), μιλάει από την Κοπεγχάγη για τις διαφορετικές μορφές νομικής και πραγματικής αντιμετώπισης της ετερότητας, της πολυπολιτισμικότητας και των προσφυγικών/μεταναστευτικών ροών στην Ε.Ε. (Δανία, Ολλανδία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ελλάδα, αγγλοσαξονικές χώρες -Η.Π.Α, Μεγάλη Βρετανία).

Η Φαίη Κουτζούκου, Διαχειρίστρια Προγραμμάτων στο Ίδρυμα Μποδοσάκη, μιλάει για το πρόγραμμα «Είμαστε όλοι Πολίτες» και τον κύκλο συζητήσεων ενάντια στη Ρητορική του Μίσους, που συνδιοργανώνει το Ίδρυμα Μποδοσάκη, την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016.

Τι είναι τα ΣΚΕ;

Το ΣΚΕ Αττικής της ΕΡΤ αποτελείται συνολικά από 110 μέλη με ίσο αριθμό εκπροσώπων 55 κοινωνικών φορέων και 55 πολιτών που κληρώθηκαν ανάμεσα σε 2.260 πολίτες, οι οποίοι δήλωσαν συμμετοχή. Το ΣΚΕ Αττικής μαζί με το ΣΚΕ Κεντρικής Μακεδονίας με έδρα τη Θεσσαλονίκη, είναι τα δύο (2) πρώτα από τα δεκατρία (13) ΣΚΕ που θα συγκροτηθούν σε όλες τις περιφέρειες της χώρας. Τα ΣΚΕ αποτελούν μια καινοτομική πρωτοβουλία που προβλέπεται από το νόμο 4324/15 για τη νέα ΕΡΤ, είναι ανεξάρτητα όργανα με συμβουλευτικό χαρακτήρα και έχουν στόχο τη βελτίωση της ΕΡΤ, υπέρ του δημόσιου συμφέροντος. Αρμόδια υπηρεσία για τη συγκρότηση και τη λειτουργία τους είναι το Κέντρο Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Πολιτών (ΚΕΕΠ), υπό την εποπτεία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ.

 

 

Συντονιστείτε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8!

Info:

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016, 22:00-24:00

Εκπομπή: «Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί)

Live Streaming: webradio.ert.gr/proto

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert