ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – «Athens Calling» | Δευτέρα 31.05.2021

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – «Athens Calling» | Δευτέρα 31.05.2021

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

«Athens Calling»
Η Αθήνα καλεί

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 31 Μαΐου 2021, ώρα 22:00-24:00

Η εκπομπή «Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί), με τον Περικλή Βασιλόπουλο, μια δίωρη ραδιοφωνική περιπέτεια ιδεών εντός και εκτός συνόρων, μεταδίδεται σε πανελλαδικό δίκτυο από το Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ και σε αναμετάδοση από τη Φωνή της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο.

Τη Δευτέρα 31 Μαΐου 2021, στις 10 το βράδυ, καλεσμένoι στην εκπομπή είναι:

  • Η Μαρία Χατζηλεωνίδα και η Μαρία Φαροπούλου, δικηγόροι και εκπαιδεύτριες Διαμεσολαβητών, οι οποίες μιλούν για όλες τις μορφές του κρίσιμου –πλέον- θεσμού της Διαμεσολάβησης (Χρηματοοικονομική – Πτωχευτικός νόμος, Οικογενειακή – Συνεπιμέλεια κ.ά.).
  • Ο Αναστάσης Σταμάτης και η Φένια Σούρλα, συνιδρυτές της start-up Dataphoria, οι οποίοι εξηγούν πώς τα data (δεδομένα) μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το κοινωνικό καλό, όπως και για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία 2030 και την εκπαίδευση στη Βιώσιμη Ανάπτυξη.
  • Η Στέλλα Κυβέλου, καθηγήτρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, εξηγεί τη νέα Ευρωπαϊκή Θαλάσσια/Γαλάζια Πολιτική και την ανάγκη για μία Εθνική Στρατηγική για τον Θαλάσσιο Χώρο και τη Γαλάζια Οικονομία.
  • Τέλος, η Μαρία Μάρκου, ιδρύτρια δικηγορικής εταιρείας με γραφεία στη Νέα Υόρκη, την Αθήνα και τη Λευκωσία, η οποία μιλά για όλα τα νομικά θέματα της Ομογένειας και του Απόδημου Ελληνισμού (άδειες εργασίας, ιθαγένεια – πολιτογράφηση, ληξιαρχικές πράξεις, ιδιοκτησία κ.ά.), όπως και για την πορεία της από το Περιστέρι στη Νομική Αθηνών και στη Νέα Υόρκη.

Παρουσίαση: Περικλής Βασιλόπουλος

Συντονιστείτε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8!

Info:

Δευτέρα 31 Μαΐου 2021, ώρα 22:00-24:00

Εκπομπή: «Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί)

Live Streaming: webradio.ert.gr/proto

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert