ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – «Athens Calling» | Κυριακή 09.01.2022

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – «Athens Calling» | Κυριακή 09.01.2022

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

«Athens Calling»
Η Αθήνα καλεί

Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022, στις 22:00

Η εκπομπή «Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί), με τον Περικλή Βασιλόπουλο, που μεταδίδεται κάθε Κυριακή από τις 10 ώς τις 12 το βράδυ, στο Πρώτο Πρόγραμμα, συνεχίζει σταθερά τον διάλογο για τα μεγάλα θέματα της Κοινωνικής Ευθύνης: υγεία, περιβάλλον/κλιματική κρίση, ψηφιακός πολίτης, νεοφυείς επιχειρήσεις με κοινωνικό σκοπό, ευεξία και ποιότητα ζωής.
Μια εκπομπή για σκεπτόμενους και ενεργούς πολίτες, που μεταδίδεται σε πανελλαδικό δίκτυο από το Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, αναμεταδίδεται από τη Φωνή της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο και διαδικτυακά από το webradio: ert.gr/proto, ert.gr/ert-voiceofgreece

Την Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022, στις 10 το βράδυ, καλεσμένοι του Περικλή Βασιλόπουλου στην εκπομπή είναι:

  • Η Βάσια Χατζή, γενετίστρια, διδάκτωρ Βιολογίας και δημιουργός του διεθνούς καλλιτεχνικού Δικτύου «MEDinART», η οποία εξηγεί το πώς οι απειροελάχιστες μικροδομές της Βιοϊατρικής Επιστήμης μπορούν να εμπνέουν την Τέχνη, καθώς και για τις αλλαγές που φέρνει η πανδημία στη σχέση μας με το σώμα, τους μικροοργανισμούς και την αρρώστια.
  • Η Συραγώ Τσιάρα, αναπληρώτρια διευθύντρια του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης MOMus στη Θεσσαλονίκη, η οποία μιλά για το πρόσφατο βιβλίο της με τίτλο «Η επιμέλεια του βλέμματος. Σύγχρονη Τέχνη και επιμελητική πρακτική».
  • Ο Δημήτρης Σπύρου, ιστορικός Τέχνης, curator και σύμβουλος Τέχνης, ο οποίος μιλά για την αγορά Τέχνης και τους νέους Έλληνες εικαστικούς που ανοίγουν καινούργιους δρόμους.
  • Από το Αμβούργο της Γερμανίας, η Ελισσάβετ Πατρικίου, φωτογράφος και συγγραφέας δημοφιλών βιβλίων ελληνικής μαγειρικής στα Γερμανικά, η οποία μιλά για το πώς αισθάνεται στο Αμβούργο (χώρος κατοικίας) και στον Βαθύλακκο Κοζάνης (περιοχή καταγωγής της), τους περιπάτους στην Ακρόπολη των Αθηνών, καθώς και για τις γέφυρες που μπορούν να κτίσουν με την πατρίδα οι Έλληνες της Διασποράς.

Συντονιστείτε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8!

Info:

Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022, ώρα 22:00-24:00

Εκπομπή: «Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί)

Live Streaming: webradio.ert.gr/proto, webradio.ert.gr/ert-voiceofgreece

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert