Πρώτο Πρόγραμμα – Δηλώσεις Χρήστου Σταϊκούρα 01.09.2016

Πρώτο Πρόγραμμα – Δηλώσεις Χρήστου Σταϊκούρα 01.09.2016

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

#ertproto

«Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει ένα γκρίζο καθεστώς στα κανάλια με στρατηγικό στόχο το ολιγοπώλιο στους τηλεοπτικούς σταθμούς και το μονοπώλιο στην ενημέρωση των πολιτών», δήλωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Ευαγγελία Μπαλτατζή και Ξενοφώντα Ζηκίδη.

Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι: «κεντρική θέση της ΝΔ είναι ότι το σημερινό ραδιοτηλεοπτικό τοπίο είναι πράγματι προβληματικό σε πολλά σημεία και χρειάζεται βελτιώσεις» και επισήμανε ότι: «η ΝΔ θα καταργήσει το νόμο του κ. Παππά, θα αποκαταστήσει το ρόλο του ΕΣΡ, όπως επιβάλλει και το Σύνταγμα, θα ανοίξει την αδειοδότηση καναλιών στην ελεύθερη αγορά και θα προκηρύξει νέα διαδικασία για πρόσθετες άδειες, χωρίς περιορισμούς, με τρεις προϋποθέσεις: την απόλυτη διαφάνεια των χρημάτων, αυστηρά ποιοτικά κριτήρια και ενιαίο τίμημα άδειας».

Ως προς την πορεία της οικονομίας, ο κ. Σταϊκούρας επισήμανε ότι: «στη Νέα Δημοκρατία πιστεύουμε ότι ακόμα και εάν κλείσει εγκαίρως η δεύτερη αξιολόγηση, στην πραγματική οικονομία θα πέσουν 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές υπερβαίνουν τα 7 δισεκατομμύρια, άρα ο στόχος της κυβέρνησης έως το τέλος του 2016 να έχουν αποπληρωθεί όλες οι οφειλές, μετατίθεται στην καλύτερη περίπτωση για το 2017 και αυτό υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα δημιουργηθούν νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές, όπως διαφαίνεται».

Τέλος, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι: «ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ θα καταθέσει έναν τεκμηριωμένο και κοστολογημένο οδικό χάρτη για την έξοδο από την κρίση, που θα έχει τρεις στόχους: τη βιώσιμη ανάπτυξη, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την κοινωνική συνοχή». «Για να επιτευχθεί αυτό», πρόσθεσε, «θα υπάρξουν ορισμένες πρωτοβουλίες και άξονες πολιτικής που θα θέσει ο πρόεδρος. Αυτές θα αφορούν στην εμπροσθοβαρή υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, την υλοποίηση των αποκρατικοποιήσεων, την ενίσχυση της ρευστότητας της πραγματικής οικονομίας και την αλλαγή του μείγματος δημοσιονομικής πολιτικής».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη: http://bit.ly/2cbM6q2