Πρώτο Πρόγραμμα – Δηλώσεις Δημήτρη Παπαδημούλη 26.09.2016

Πρώτο Πρόγραμμα – Δηλώσεις Δημήτρη Παπαδημούλη 26.09.2016

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ

ΣΤΟ ΠΡΩΤO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

#ertproto

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανέναν λόγο να φορτωθεί στην πλάτη του τον κ. Καλογρίτσα, πολύ περισσότερο που ο κ. Καλογρίτσας έχει βασικό του συνέταιρο το δεξί χέρι του κ. Μητσοτάκη», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Ευαγγελία Μπαλτατζή και Ξενοφώντα Ζηκίδη, συμπληρώνοντας ότι «ο συνέταιρος αυτός, τα περισσότερα δάνεια που έχει πάρει από την Τράπεζα Αττικής, τα πήρε με διοικήσεις που είχαν διορίσει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ».

Ο κ. Παπαδημούλης τόνισε ότι «εάν ο Καλογρίτσας δεν είναι εντάξει, να φύγει, να πάει στην άκρη», επισημαίνοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ που υπηρετώ και η κυβέρνηση που στηρίζω έχει στόχο να τελειώνουμε με φαινόμενα διαπλοκής και θαλασσοδανείων και όχι απλώς να αλλάξουν τα πρόσωπα που μετέχουν σε τέτοια παιχνίδια».                                          «Θυμίζω ότι από το 2010 είχε υπογραφεί ως μνημονιακή υποχρέωση, από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, να πάρει δηλαδή έσοδα το δημόσιο από ορισμένους ολιγάρχες που χρησιμοποιούσαν τζάμπα δημόσιες συχνότητες», πρόσθεσε ο κ. Παπαδημούλης και τόνισε ότι «τώρα οι μεγαλοεπιχειρηματίες που είχαν μάθει στο τζάμπα, με συνήγορο τη ΝΔ, δίνουν τα ρέστα τους να ακυρωθεί αυτή η δημοκρατική τομή και το ίδιο κάνουν για να μην προχωρήσει η δεύτερη αξιολόγηση».

«Έχουμε δύο κάβους μπροστά μας. Εάν τους περάσουμε, τότε ανοίγουν καλύτεροι δρόμοι, πιο ήρεμα νερά για την Ελλάδα, την κοινωνία και την κυβέρνηση. Με δυσκολίες, αλλά καλύτερα. Με δεδομένες τις προοπτικές της οικονομίας και επειδή οι στόχοι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι η ελάφρυνση του χρέους, η επιστροφή στην ανάπτυξη, να τελειώνουμε το 2018 με τα μνημόνια και το 2019 που θα γίνουν εκλογές να είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα», επισήμανε ο κ. Παπαδημούλης.

«Για τους λόγους αυτούς, η ΝΔ και αυτοί που δεν θέλουν να πληρώσουν, λένε ότι εάν δεν τους ρίξουμε τώρα, δεν θα τα καταφέρουμε», τόνισε ο κ. Παπαδημούλης.
Με τη φράση «ειρήνη, αγάπη και καταλαγή, όπως λέει η χριστιανική διδασκαλία», απάντησε ο κ. Παπαδημούλης σε ερώτηση σχετικά με την αντιπαράθεση κυβέρνησης-Εκκλησίας και πρόσθεσε ότι «προσπάθεια κατευνασμού πρέπει να υπάρξει και στον κυβερνητικό εταίρο, θυμίζοντας ότι και στο παρελθόν υπήρξαν νομοθετήματα της κυβέρνησης που δεν τα ψήφισαν οι ΑΝΕΛ, αλλά υπερψηφίστηκαν με μεγάλη πλειοψηφία στη Βουλή από τα άλλα κόμματα». «Κανείς δεν έχει να χάσει από την ιστορική αλήθεια. Μάλιστα, ο σημερινός αρχιεπίσκοπος που δεν έχει πει ποτέ ότι εγώ διάβαζα και δεν ξέρω εάν υπήρχε χούντα, δεν έχει κανέναν λόγο να οξύνει το θέμα αυτό», πρόσθεσε ο ευρωβουλευτής.

Για τα κόκκινα δάνεια και το εάν η κυβέρνηση διεκδίκησε τη δυνατότητα οι δανειολήπτες να τα διαπραγματευθούν με τις τράπεζες πριν δοθούν σε Funds, ο κ. Παπαδημούλης ανέφερε ότι «ο υπουργός Οικονομίας με τις δηλώσεις του, έβαλε τα πράγματα στη θέση τους» και πως «κάθε τράπεζα, σύμφωνα με την εγκεκριμένη ρύθμιση, οφείλει να κάνει προσφορά πρώτα στους δανειολήπτες και μετά να προχωρά στις επόμενες διαδικασίες».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη: http://bit.ly/2cwayRD