Πρώτο Πρόγραμμα – Δηλώσεις Γιάννη Γκιόκα 06.09.2016

Πρώτο Πρόγραμμα – Δηλώσεις Γιάννη Γκιόκα 06.09.2016

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΚΑΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

#ertproto

«Η κυβέρνηση ξαναμοιράζει την πίτα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ανάμεσα σε παλιά επιχειρηματικά συμφέροντα και καινούργια», δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Ευαγγελία Μπαλτατζή και Ξενοφώντα Ζηκίδη, ο βουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας.

«Το κρίσιμο για το λαό είναι εάν θα προκύψει ένα καλύτερο επίπεδο ενημέρωσης απ’ αυτό το νέο τηλεοπτικό περιβάλλον», ανέφερε ο κ. Γκιόκας,  επισημαίνοντας ότι «δεν υπάρχει η βασική προϋπόθεση ως προς αυτό, γιατί τα κανάλια θα εξακολουθήσουν να ανήκουν σε μεγάλα μεγαλοεπιχειρηματικά συμφέροντα».

«Κανένας επιχειρηματίας που αποκτά μία συχνότητα, δεν το κάνει για να προάγει την ενημέρωση, την ψυχαγωγία και τον πολιτισμό, ούτε από χόμπι. Ο στόχος των επιχειρηματιών και των παλαιών αλλά και των καινούργιων, που δεν είναι μόνο καναλάρχες αλλά μεγαλοεργολάβοι και εφοπλιστές, είναι να προωθήσουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια και να κάνουν πολιτικά παιχνίδια», πρόσθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

«Τα κανάλια και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης πρέπει να είναι κοινωνική ιδιοκτησία και πρέπει να είναι ανοικτά σε μαζικούς φορείς, φορείς του πολιτισμού και συλλογικότητες», τόνισε ο κ. Γκιόκας, επισημαίνοντας ότι «και τα δικαιώματα των εργαζομένων στα νέα κανάλια δεν θα είναι εξασφαλισμένα, γιατί ο νόμος δεν προσδιορίζει, ούτε τι θα αφορά αυτό το προσωπικό, ούτε και με τι εργασιακές σχέσεις θα δουλεύει».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη: http://bit.ly/2bVceqY