Πρώτο Πρόγραμμα – Δηλώσεις Γιώργου Κύρτσου 05.09.2016

Πρώτο Πρόγραμμα – Δηλώσεις Γιώργου Κύρτσου 05.09.2016

 Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΤΣΟΣ  ΣΤΟ ΠΡΩΤO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

#ertproto

Τη διαφωνία του για τους υψηλούς τόνους κριτικής που κρατάει η Νέα Δημοκρατία στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, εξέφρασε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Ευαγγελία Μπαλτατζή και Ξενοφώντα Ζηκίδη, ο ευρωβουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιώργος Κύρτσος.

«Νομίζω ότι πρέπει να ξεφύγουμε απ’ αυτό το είδος κριτικής», τόνισε ο κ. Κύρτσος, επισημαίνοντας ότι: «η κυβέρνηση σε επίπεδο συμβολισμού κέρδισε πόντους, διότι επέβαλε τους δικούς της κανόνες». «Τα ποσά που διατέθηκαν για την αγορά τηλεοπτικών αδειών είναι εντυπωσιακά», πρόσθεσε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι: «υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να χαθούν θέσεις εργασίας στα κανάλια που θα σταματήσουν να εκπέμπουν».

Ο κ. Κύρτσος επισήμανε ότι: «οι νέοι καναλάρχες, από τη στιγμή που επιβαρύνονται με πρόσθετα χρήματα, ενδέχεται να γίνουν πιο σκληροί στη διαχείριση» και επανέλαβε ότι: «η Νέα Δημοκρατία έπρεπε να είχε κάνει το διαγωνισμό, όταν ήταν κυβέρνηση».

«Δεν μου αρέσουν οι πολεμικοί τόνοι, μου αρέσει να καταλάβω τι ακριβώς έγινε», τόνισε ο κ. Κύρτσος και εξέφρασε την άποψη ότι: «η Νέα Δημοκρατία δεν έπρεπε να κλείσει τη Δημόσια Τηλεόραση, έπρεπε να την ισχυροποιήσει και να επιβάλλει, μέσω αυτής, πειθαρχία στα ιδιωτικά κανάλια».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη: http://bit.ly/2c9h6uz