Πρώτο Πρόγραμμα – Δηλώσεις Κωστής Χατζηδάκης 11.07.2016

Πρώτο Πρόγραμμα – Δηλώσεις Κωστής Χατζηδάκης 11.07.2016

Ο ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

#ertproto

 

«Με τα σημερινά δεδομένα φαίνεται πως δεν θα επιτευχθεί ο αριθμός των 200 βουλευτών για την ψήφιση του εκλογικού νόμου, αλλά δεν μπορώ να είμαι και στο μυαλό του κάθε συναδέλφου για να ξέρω τι θα συμβεί. Πρέπει να κάνουμε υπομονή κάποιες μέρες για να έχουμε την πλήρη εικόνα», δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Μαρία Γεωργίου και Γιώργο Πίκουλα, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης.

«Η κυβέρνηση μ’ αυτόν τον εκλογικό νόμο παραδέχεται την ήττα της. Αφήνει επίσης ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, γιατί διαφορετικά δεν εξηγείται και η βιασύνη της να φέρει τον εκλογικό νόμο… Μπορεί να έχουμε εκλογές ακόμη και μέσα στο 2016», εκτίμησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

«Η ΝΔ, από το 1974 και μετά, υποστηρίζει το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής, είτε είναι να κερδίσουμε, είτε να χάσουμε τις εκλογές, διότι είναι το μόνο σύστημα που μπορεί να δημιουργήσει βιώσιμες κυβερνήσεις», επισήμανε ο κ. Χατζηδάκης.

Ερωτηθείς για τα εργασιακά θέματα που θα συζητηθούν το φθινόπωρο, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ εκτίμησε ότι: «το γεγονός ότι παραμένει ανοιχτό αυτό το θέμα στην ατζέντα, για την κυβέρνηση και τους μικροκομματικούς της σχεδιασμούς μπορεί να αποδειχθεί και καλή αφορμή για πρόωρες εκλογές. Η ΝΔ είναι αντίθετη στην περικοπή του 13ου και 14ου μισθού και είναι υπέρ της τροποποίησης του συνδικαλιστικού νόμου, ώστε να καταργηθούν προνόμια των συνδικαλιστών που είναι σε αναντιστοιχία μ’ αυτά που συμβαίνουν σε άλλες χώρες της Ε.Ε.».

 

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη: http://bit.ly/29Hoknl