Πρώτο Πρόγραμμα – Δηλώσεις Νίκου Ανδρουλάκη 26.09.2016

Πρώτο Πρόγραμμα – Δηλώσεις Νίκου Ανδρουλάκη 26.09.2016

Ο ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

#ertproto

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να αποσαφηνίσει εάν η απόφαση για τα κόκκινα δάνεια που έχει ληφθεί, είναι αποτέλεσμα της πίεσης των θεσμών ή απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης και ότι δεν βάζει εμπόδια στη δυνατότητα των δανειοληπτών, να εξαγοράζουν τα δάνειά τους, όπως λέει η επιστολή Γιούνκερ», δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Ευαγγελία Μπαλτατζή και Ξενοφώντα Ζηκίδη, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Πρέπει να διευκρινιστούν τα κριτήρια για να ισχύσει μία τέτοια απόφαση, γιατί δεν μπορεί να αφορά και σ’ εκείνους που στρατηγικά δεν εξυπηρετούν τα δάνειά τους και εκείνους που πραγματικά δεν μπορούν να τα πληρώσουν», πρόσθεσε ο κ. Ανδρουλάκης και επισήμανε ότι «σήμερα δεν υπάρχει η διαδικασία που ισχύει στην Κύπρο, να μπορεί δηλαδή ο δανειολήπτης σαράντα πέντε ημέρες πριν του δοθεί το δάνειό του σε ξένο Fund, να κάνει πρόταση εξαγοράς του».

Για το θέμα με τις τηλεοπτικές άδειες, ο ευρωβουλευτής τόνισε ότι «η καλύτερη λύση θα ήταν μ’ ένα χαμηλότερο αντίτιμο να πάρουν όλοι άδεια και μετά με κανόνες αγοράς να καθοριστεί ποιοι θα αντέξουν και ποιοι θα έχουν υγιή κανάλια. Όλη αυτή η διαδικασία, αντί να ομαλοποιήσει μία προηγούμενη κατάσταση που ήταν στρεβλή, την έχει κάνει χειρότερη» και υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση εκβιάζει ένα χώρο με απαράδεκτους όρους, καθώς από την αρχή έπρεπε να καθορίσει πόσες θα είναι οι πανελλαδικές, οι περιφερειακές και οι θεματικές άδειες, ώστε να γνωρίζουν οι υποψήφιοι αγοραστές ποια είναι η αγορά, στην οποία θα δραστηριοποιηθούν».

Για το διάλογο στο χώρο της κεντροαριστεράς, ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε ότι «είναι λάθος να μπαίνει μπροστά το θέμα της ηγεσίας» και ότι «πρέπει να προηγηθεί μία προγραμματική συμφωνία». Επίσης, ανέφερε ότι «είναι λάθος, από τη στιγμή που κανείς δεν μπορεί να προδικάσει πώς θα διαμορφωθεί το πολιτικό σκηνικό, να μπαίνει η συζήτηση για ενδεχόμενες συνεργασίες» και πως «πρέπει να επιδιωχθεί να ξεκινήσει και να αναθερμανθεί και πάλι αυτό το εγχείρημα».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη: http://bit.ly/2cxVh7H