Πρώτο Πρόγραμμα – Δηλώσεις Νίκου Τόσκα 31.08.2016

Πρώτο Πρόγραμμα – Δηλώσεις Νίκου Τόσκα 31.08.2016

Ο ΝΙΚΟΣ ΤΟΣΚΑΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

#ertproto

«Καταδικάζουμε την επίθεση στο διοικητή της Τροχαίας Αθηνών, Γιώργο Διαμαντόπουλο και προσπαθούμε να διερευνήσουμε το επεισόδιο και να συλλάβουμε το δράστη», δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Ευαγγελία Μπαλτατζή και Ξενοφώντα Ζηκίδη, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.
«Προσπαθούμε σε δύσκολες συνθήκες, με αντιδράσεις από διάφορους χώρους που θίγονται, να λύσουμε προβλήματα που υπάρχουν», πρόσθεσε ο κ. Τόσκας, επισημαίνοντας ότι «η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αφού κατασκεύασαν ένα χώρο απομόνωσης των προβλημάτων στα Εξάρχεια, προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα».
«Αντί να λύσουν τα προβλήματα, επί σειρά ετών τα εγκλώβισαν και τα έριξαν κάτω από το χαλί, αλλά η αστυνομία έχει επιτυχίες τον τελευταίο καιρό που γίνονται με συστηματικό τρόπο», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, υπογραμμίζοντας ότι «κανένας δεν μπορεί να προχωρά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων μόνο με καταστολή, χωρίς να λαμβάνει υπόψη και τις θέσεις ανθρώπων, με τους οποίους μπορεί να διαφωνεί και πως δεν υπάρχει μονόδρομος στην αστυνομική χρήση».
Ο κ. Τόσκας ανέφερε ότι «η αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας θα προχωρήσει αρχικά με την απόσυρση 700 αστυνομικών και 80 οχημάτων από τη φύλαξη ανθρώπων που είχαν ιδιοκτησιακή αντίληψη για την αστυνομία, πολιτικούς, επιχειρηματίες και δημοσιογράφους και στη συνέχεια με τη συγχώνευση αστυνομικών τμημάτων σε όλη τη χώρα, καθώς δεν μπορούν να λειτουργούν αστυνομικά τμήματα σε απόσταση δύο χιλιομέτρων με δέκα ανθρώπους».
Για τις επιθέσεις που δέχεται από τη ΝΔ και κυρίως από το ΠΑΣΟΚ που ζητάει και την παραίτησή του, ο κ. Τόσκας δήλωσε ότι «οι ανακοινώσεις τους ξεπερνούν την πολιτική κριτική και φτάνουν σε επίπεδο προσωπικής αντιπαράθεσης», σημειώνοντας ότι «ο μέσος πολίτης αντιλαμβάνεται ότι σήμερα υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια και αντιμετώπιση του εγκλήματος σε όλα τα δεδομένα».
Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, δήλωσε πως οι καταγγελίες Σακκά – Σεϊσίδη για κακομεταχείριση κατά την κράτησή τους, είναι ανυπόστατες και ότι «η όποια βία, ασκήθηκε εναντίον τους κατά τη διάρκεια της σύλληψής τους, όταν και πάλεψαν για να διαφύγουν».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη: http://bit.ly/2bBwGi2