Πρώτο Πρόγραμμα – Δηλώσεις Παναγιώτη Ρήγα 20.09.2016

Πρώτο Πρόγραμμα – Δηλώσεις Παναγιώτη Ρήγα 20.09.2016

O ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

#ertproto

«Ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες θα εφαρμοστεί στο ακέραιο τόσο για τους υπερθεματιστές όσο και για τους επιλαχόντες και η διαδικασία που έχει προβλεφθεί θα τηρηθεί απαρέγκλιτα σε όλα τα ζητήματα», δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Ευαγγελία Μπαλτατζή και Ξενοφώντα Ζηκίδη, αναφορικά με τις τηλεοπτικές άδειες, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας.

«Έγινε μία διαδικασία διαφανής και δημοκρατική που ανέτρεψε τα δεδομένα της πλήρους ανομίας τα προηγούμενα χρόνια», πρόσθεσε ο κ. Ρήγας και επισήμανε ότι «οι υπερθεματιστές θα ελεγχθούν για το εάν έχουν τα χρήματα, τα νόμιμα χαρτιά και τις εγγυήσεις. Μόλις ελεγχθούν όλα, ακόμη και εάν ο υπερθεματιστής έχει πάρει την άδεια σε πρώτη φάση, δεν θα την πάρει».

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Ρήγας δήλωσε ότι «η εξοικονόμηση 75 εκατομμυρίων ευρώ από το δημόσιο που υπόσχεται, συνεπάγεται ότι δεν θα γίνουν προσλήψεις σε νοσοκομεία και παιδεία, πρόταση που έρχεται σε αντίφαση με τα όσα λέει, αναφορικά με το ότι δεν λειτουργούν τα νοσοκομεία, ότι δεν έχουν προσωπικό και δεν μπορεί να λειτουργήσει η εκπαίδευση».

Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, αναρωτήθηκε πού θα βρει ο κ. Μητσοτάκης τα ισοδύναμα, όταν μιλάει για μείωση κατά 960 εκατομμύρια ευρώ του ΕΝΦΙΑ και επισήμανε ότι τις αυξήσεις στο δημόσιο τις υποσχέθηκε ο κ. Μητσοτάκης το 2011, που σήμερα προτείνει το πάγωμά τους. «Να συμφωνήσουμε ότι η οικονομία της χώρας δεν προχωράει εάν δεν ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα, αλλά η οικειοποίηση του προγράμματος από τον κ. Μητσοτάκη, συνεπάγεται περικοπές, απολύσεις, ξεπούλημα και απορρύθμιση», συμπλήρωσε ο κ. Ρήγας.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη: http://bit.ly/2d8n6oy