Πρώτο Πρόγραμμα – Δηλώσεις Ράνιας Σβίγκου 06.09.2016

Πρώτο Πρόγραμμα – Δηλώσεις Ράνιας Σβίγκου 06.09.2016

Η ΡΑΝΙΑ ΣΒΙΓΚΟΥ ΣΤΟ ΠΡΩΤO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

#ertproto

«Στεκόμαστε δίπλα στους εργαζόμενους και απέναντι σ’ αυτούς που επιδίωξαν και συνεχίζουν να επιδιώκουν ακόμα τη συνέχιση της ανομίας και της αυθαιρεσίας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο», δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στο Νίκο Τσιμπίδα, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου.

«Έχουμε δει τις τελευταίες μέρες κροκοδείλια δάκρυα απ’ αυτούς οι οποίοι προσπαθούσαν να αντισταθούν σε κάθε προσπάθεια ρύθμισης της προστασίας των δικαιωμάτων των εργαζομένων και με το νέο διαγωνισμό», επισήμανε η κα Σβίγκου, δίνοντας ως παραδείγματα τις δηλώσεις των βουλευτών Αυγενάκη και Αμυρά σε ό,τι αφορά στην απόφαση να στελεχωθούν τα αδειοδοτημένα κανάλια, με αριθμό εργαζομένων τουλάχιστον 400 ατόμων.

«Η συγκρότηση του ΕΣΡ είναι προϋπόθεση για την εξυγίανση και διαφάνεια στα ΜΜΕ. Καλούμε τη ΝΔ να κάνει πίσω, να καταλάβει το λάθος της και να συναινέσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ», πρόσθεσε η κα Σβίγκου.

Σε ό,τι αφορά στα εργασιακά, που είναι σε εκκρεμότητα για το φθινόπωρο για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, η κα Σβίγκου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορούμε να κάνουμε βήμα πίσω από την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρχει ουσιαστική επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Καμία κουβέντα για οποιαδήποτε απορρύθμιση».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη: http://bit.ly/2cxodwa