Πρώτο Πρόγραμμα – «Ξένα ραδιόφωνα και αντιδικτατορικός αγώνας» 24.07.2016

Πρώτο Πρόγραμμα – «Ξένα ραδιόφωνα και αντιδικτατορικός αγώνας» 24.07.2016

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Ξένα ραδιόφωνα και αντιδικτατορικός αγώνας

 

Τα αντιχουντικά ραδιοφωνικά προγράμματα του εξωτερικού

την περίοδο της επταετίας

Κυριακή 24 Ιουλίου 2016, ώρα 10:00-12:00

Το Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, με αφορμή την επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας, μεταδίδει την Κυριακή 24 Ιουλίου 2016 από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, ένα αφιέρωμα σε ορισμένες από τις πιο δυνατές ραδιοφωνικές μνήμες που υπάρχουν από την περίοδο της δικτατορίας. Πρόκειται για εκπομπές εναντίον της Χούντας, τις οποίες μετέδιδαν τα ελληνικά προγράμματα που υπήρχαν σε σειρά ραδιοφώνων του εξωτερικού εκείνη την εποχή.

Στο δίωρο αυτό αφιέρωμα, μεταξύ άλλων, θ’ ακουστούν αποσπάσματα-ντοκουμέντα από σχετικές μεταδόσεις της ελληνικής υπηρεσίας του BBC και της Deutsche Welle, των ελληνικών εκπομπών στη Γαλλική Ραδιοφωνία και τη Βαυαρική Ραδιοφωνία, καθώς και στο Ράδιο-Μόσχα και στη Φωνή της Αλήθειας.

Για τη λειτουργία αυτών των σταθμών και προγραμμάτων στην περίοδο της επταετίας και τις μεταδόσεις της 24ης Ιουλίου του 1974, μιλούν οι Παύλος Ναθαναήλ (BBC), Μιχάλης Στυλιανού (Εδώ Παρίσι), Κώστας Νικολάου (Deutsche Welle), Κώστας Πετρογιάννης (Βαυαρική Ραδιοφωνία), Χρήστος Τρικαλινός (Ράδιο Μόσχα και Φωνή της Αλήθειας), καθώς και ο Γιώργος Γούσιας, πιστός ακροατής εκείνων των εκπομπών και «ιστοριοδίφης» του Ελληνικού Ραδιοφώνου.

Δημοσιογραφική επιμέλεια-παρουσίαση: Πολυδεύκης Παπαδόπουλος.

Συντονιστείτε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8!  

Info:

Κυριακή 24 Ιουλίου 2016, 10:00-12:00

Εκπομπή: «Ξένα ραδιόφωνα και αντιδικτατορικός αγώνας»

Live Streaming: webradio.ert.gr/proto

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert