Τρίτο Πρόγραμμα – Διπλό αφιέρωμα στην αξέχαστη Έλλη Λαμπέτη 03 & 04.09.2016

Τρίτο Πρόγραμμα – Διπλό αφιέρωμα στην αξέχαστη Έλλη Λαμπέτη 03 & 04.09.2016

3 Σεπτεμβρίου 2016: 33 χρόνια από το θάνατο της Έλλης Λαμπέτη

Διπλό αφιέρωμα του Τρίτου Προγράμματος

στην αξέχαστη Έλλη Λαμπέτη

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου και Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

Στις 3 Σεπτεμβρίου 2016 συμπληρώνονται 33 χρόνια από το θάνατο της αξέχαστης Ελληνίδας ηθοποιού, Έλλης Λαμπέτη. Το Τρίτο Πρόγραμμα, διατηρώντας ζωντανή την ανάμνησή της, ως σημαντική μνήμη της σύγχρονης θεατρικής ιστορίας του τόπου μας, μεταδίδει ένα διπλό αφιέρωμα.

Ειδικότερα:

Το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 18:30, θα μεταδώσει σε επανάληψη μία ειδική εκπομπή που ετοίμασε η Γιάννα Δημητριάδου το 2011 και περιλαμβάνει ηχητικά αποσπάσματα από το Αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, με τη φωνή της Έλλης Λαμπέτη. Επίσης, ακούγονται και άλλα πρόσωπα, που μιλούν για τη μεγάλη Ελληνίδα ηθοποιό.

Την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016 στις 10 το βράδυ, η εκπομπή «To Θέατρο της Κυριακής στο Τρίτο», αναμεταδίδει το έργο του Λονδρέζου θεατρικού συγγραφέα Τζον Χάρτλεϊ Μάνερς (John Hartley Manners), «Πεγκ, καρδούλα μου» (Peg o’ my heart). Το έργο εκδόθηκε το 1913 στη Νέα Υόρκη και σημείωσε τεράστια επιτυχία στις παραστάσεις που ανέβηκαν στη σκηνή του Θεάτρου Μπρόντγουεϊ.

Η Έλλη Λαμπέτη ερμήνευσε το ρόλο της Πεγκ Ο’ Κόνελ πρώτη φορά το 1951 στην παράσταση του Θεάτρου Μουσούρη και το 1961 με τον δικό της θίασο, τον θίασο Λαμπέτη. Το ραδιοφωνικό θέατρο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, φιλοξένησε το 1967 στους ραδιοθαλάμους ηχογραφήσεων τη μεγάλη πρωταγωνίστρια, δίνοντας στους ακροατές σε όλη την Ελλάδα τη δυνατότητα να απολαύσουν τη δημοφιλή Έλλη Λαμπέτη σε μία από τις μεγάλες επιτυχίες της.

Η ηχογράφηση που θα ακούσουμε, μεταδόθηκε πρώτη φορά από την εκπομπή «Το Θέατρο της Τετάρτης» στο Εθνικό Πρόγραμμα, τον Ιούνιο του 1967.

Συμπρωταγωνιστής της Έλλης Λαμπέτη στη ραδιοφωνική διανομή αυτής της ηχογράφησης είναι ο Ανδρέας Μπάρκουλης, που έφυγε από τη ζωή στις 23 Αυγούστου 2016.

Δύο αγαπημένοι Έλληνες ηθοποιοί σε μία σπάνια στιγμή, από το Αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Μετάφραση: Λουίζος Δάνος

Ραδιοφωνική προσαρμογή-ραδιοσκηνοθεσία: Γιώργος Γιαννίσης

Μουσική επιμέλεια: Ιφιγένεια Ευθυμιάτου-Σπύρου

Επιμέλεια ήχων: Άρτεμις Τρωίζου

Ρύθμιση ήχου: Γρηγόρης Γίγας

Ακούγονται οι ηθοποιοί: Έλλη Λαμπέτη (στο ρόλο της Πεγκ), Ανδρέας Μπάρκουλης (στο ρόλο του Τζέρι), Μαίρη Λαλοπούλου, Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Κατερίνα Βασιλάκου, Γιώργος Μετσόλης,  Ντίνος Καρύδης,  Σταύρος Ξενίδης

Επιμέλεια εκπομπής: Μάρα Καλούδη

Συντονιστείτε στο Τρίτο Πρόγραμμα 90,9!

 

Info:

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016, 18:30 και Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016, 22:00

Διπλό αφιέρωμα του Τρίτου Προγράμματος στην αξέχαστη Έλλη Λαμπέτη

3 Σεπτεμβρίου 2016: 33 χρόνια από το θάνατο της Έλλης Λαμπέτη

Live Streaming: webradio.ert.gr/trito

Facebook: https://www.facebook.com/tritoprogramma